image
 |  4 12 Лютого 2020 | 08:15

Волинські рибоохоронці під час pейду вилучили 14 риболовецьких сіток (ФОТО)

Волинські рибоохоронці здійснили черговий рейд на водойми Любомльського та Шацького районів.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

З 4 по 8 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд водоймами Шацького та Любомльського районів Волинської області.

Так, четвертого лютого зафіксовано два грубих порушення правил рибальства. Інцидент стався на оз. Кримно, поблизу с. Мельники Шацького району Волинської області. Викрито двох громадян, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – двома риболовецькими сітками. Завдяки оперативним діям рибпатрульних порушникам не вдалося завдати шкоди рибним запасам.

На осіб оформлено два адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Восьмого лютого в ході рибоохоронної роботи на оз. Велике Згоранське, поблизу с. Згорани Любомльського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 12 риболовецьких сіток, загальною довжиною один кілометр. У сітках знаходились водні біоресурси: 9 екз. лящів. Рибу у живому стані повернуто у природне середовище. Складено відповідні акти.

У зв’язку з нестабільною погодною ситуацією Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути обережними на льоду. А враховуючи нестійкі погодні умови, зовсім відмовитись від виходу на кригу. Також нагадуємо, що в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом тижня викрито 21 порушення правил рибальства, - Волинський рибоохоронний патруль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити