image
 |  7 23 Листопада 2020 | 08:16

Волинській бібліотеці подарували 20 примірників книги «про Стуса» з підписом автора

20 примірників книги "Справа Василя Стуса" з авторськими підписами Вахтанга Кіпіані подарували обласній юнацькій бібліотеці.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка закладу Алла Єфремова.

Олеся Вержбицька уже не вперше разом зі своєю сім'єю та сім'єю своїх друзів дарують книги бібліотекам. Її родина довгий час уже не живе в Луцьку, хтось в Києві, хтось закордоном, - розповідає дівчина. Але уся сім'я підтримала ідею подарувати обласній юнацькій бібліотеці книгу Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

"Щоб зробити ці книги унікальними, щоб читач, який читає справжню, а не електронну книгу, особисто звернулася до Вахтанга Кіпіані та попросила підписати примірники", - каже Олеся Вержбицька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 25-ої річниці творчості волинська художниця презентувала персональну виставку (ВІДЕО)

Директорка обласною юнацької бібліотеки Алла Єфремова вирішила частину подарованих книг залишити у юнацькій бібліотеці, а частину хоче передати до Волинської обласної наукової бібліотеки.

Що відомо:

Медведчук вважає, що у дев'яти епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, які не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика. У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року. У результаті поета засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання. Стус помер 4 вересня 1985 року в карцері після оголошеного ним голодування.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд частково задовольнив позов Медведчука: визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність.

Автор книги "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані подаватиме апеляцію на рішення Дарницького райсуду Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку світлофор на місці загибелі дитини мають встановити до 1 травня 2021 року

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити