image
 |  2 3 Листопада 2021 | 17:57

Волинський фаховий коледж НУХТ провів всеукраїнську освітню онлайн-конференцію

Професійність, інформативність та перспектива: у Волинському фаховому коледжі НУХТ провели регіональну конференцію «Освітні тренди».

Про це інформує пресслужба Волинського фахового коледжу НУХТ.

У суботу, 30 жовтня, у Волинському фаховому коледжі НУХТ відбулась регіональна афілійована (не) конференція mini-EdCamp Lutsk Professional College «Освітні тренди», де зібралось понад 150 представників формальної та неформальної освіти, представники громадських організацій та волонтерського корпусу, роботодавці та стейкхолдери.

Онлайн формат проведення конференції для Волинського фахового коледжу НУХТ став особливим так, як освітній заклад є першим закладом фахової передвищої освіти на Волині та одним із перших навчальних закладів такого типу в Україні, що перейняв традицію проведення EdCampів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти Волинського коледжу здобудуватимуть досвід в Туреччині

У заході мали можливість взяти участь представникам всіх регіонів України, зокрема, Волинської, Рівненської, Київської, Запорізької, Хмельницької, Тернопільської, Донецької, Черкаської, Харківської, Дніпропетровської, Львівської, Вінницької, Житомирської, Чернівецької та Одеської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крізь століття: Волинський коледж відкриває 400-річні підземелля

Онлайн (не) конференція EdCamp Lutsk Professional College «Освітні тренди» дала можливість поділитися думками щодо актуальності нинішньої освітньої системи та її можливі зміни для того, щоб кожен учень та студент мав необмежені можливості та сприятливі умови для майбутньої діяльності, розвитку і професійного росту.

Перша локація – Кімната розвитку, друга локація – Кімната впевненості, третя локація – Кімната можливостей, четверта локація– Кімната активності, п’ята локація – Кімната перспективи, шоста локація – Кімната єдності – це ті панельні дискусії онлайн (не) конференції, які насправді викликали жвавий інтерес всіх присутніх. Питаннях, що виникали під час дискусії були зосереджені насамперед щодо організації та провадження освітнього процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинському коледжу харчових технологій виповнюється 55 років

Основними спікерами онлайн конференції стали Зоя Парфенюк, директорка навчально-методичного центру ПТО у Волинській області, Роман Романюк, директор Волинського обласного центру зайнятості, Нана Коренєва, СЕО/співзасновниця підліткового акселератору Ampli, Олена Мельник, голова правління ГО «Батьки дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку», Захар Ткачук, фундатор Молодіжного центру Волині та Яна Ляшко, студентка ЛНУ ім. І.Франка.

Що вимагає суспільство від освіти, яких головних цілей повинні досягти зміни в українській освіті найближчим часом, чи готові учасники освітнього процесу до таких змін, інклюзія та діджиталізація освіти – ось неповний перелік питань, що обговорювались під час дискусії, до якої долучались всі присутні на (не)конференції у чаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський коледж налагоджує співпрацю у сфері туризму з Туреччиною

Креативність, саморозвиток, сучасні технології та інновації, інклюзія, емоційний інтелект, інформативність та персоналізація – саме ці освітні тренди є найактуальнішими сьогодні, як засвідчило опитування учасників (не)конференції, проведене по завершенню заходу.

Для того, щоб мати потужну державу і конкурентну економіку, потрібно насамперед забезпечити згуртовану спільноту творчих людей, відповідальних громадян, активних і підприємливих. Саме таких фахівців мають готувати усі освітні заклади. Для цього потрібно постійно рухатися вперед та наполегливо працювати, розвиватися та займатися самоосвітою. Критичне мислення, креативність, відповідальність та дисципліна в комплексі з хорошими знаннями, зможуть вразити найвибагливішого роботодавця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити