image
 |  0 24 Лютого 2021 | 09:36

Волинський школяр Богдан Бойко виконав реп про Лесю Українку (ВІДЕО)

Восьмикласник з Волині Богдан Бойко заримував вірш про життя і творчість письменниці Лесі Українки. Текст є авторським, його написала вчителька, а відео знімали гуртом.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Вірш про Лесю Українку написала вчителька української мови та літератури Лариса Ютіна. Над роботою вона працювала декілька годин. Музику до вірша написав вчитель музики Олександр Пилип'юк.

Богдан Бойко раніше не відвідував вокальний спів, на музичних інструментах не грає, але часто виступає на різних творчих заходах. Хлопець вважає, що такі творчі експерименти роблять літературу цікавою для підлітків.

«Дивився відео в Ютубі реперів українських та закордонних. Мені це сподобалося. вирішили своє записати», - каже школяр.

Відео знімали на початку лютого на різних локаціях. Кілька разів перезнімали, бо не все виходило з першого разу. Справилися за два дні. Хотіли, встигнути до 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Мама Богдана, Любов Мороз, ініціативу сина підтримала. Просила, лише, щоб для відео син одягнув не порвані джинси.

Керівник луцького гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук каже, що зараз модно виконувати пісні на вірші відомих письменників.

«У цьому випадку - це хороший приклад і як для 8 класу, хлопець зробив чудовий варіант», - каже репер.

Богдан Бойко не зупинятиметься на досягнутому. Записувати відео у стилі реп йому сподобалося, тому читатиме його і про інших українських письменників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В музеї Лесі Українки у Луцьку відкpилася виставка творів та листів письменниці (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити