image
 |  4 18 Липня 2022 | 08:43

Врятував Татарова від криміналу та живе за гроші дружини, що відомо про нового Генпрокурора

Після відставки Ірини Венедіктової в.о. генпрокурора України став Олексій Симоненко, який раніше курирував справу про вбивство Павла Шеремета та підписував підозру у держзраді п'ятому президенту Петру Порошенку.

"Апостроф" детально розповідає, як склався кар'єрний шлях Олексія Симоненка, якого глава держави Володимир Зеленський призначив замість Ірини Венедsктової.

У відкритих джерелах сказано, що Олексій Симоненко закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого в 1998 році. До 2006 року він працював у столичній прокуратурі – обіймав посади помічника прокурора, слідчого, старшого помічника прокурора та старшого слідчого відомства.

З 2006 по 2010 рік Олексій Симоненко працевлаштувався до прокуратури Київської області, працюючи на посадах слідчого з особливо важливих справ, старшого помічника прокурора, начальника слідчого відділу та начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ.

З 2010 по 2018 – проходив службу в СБУ на посадах офіцерського складу. Видання "Ґрунт" стверджує, що під час роботи в Службі безпеки Олексій Симоненко потоваришував із тодішнім керівником силового відомства Валерієм Хорошковським, і за виявлені досягнення отримував нагороди від президента Віктора Януковича.

В Офісі генпрокурора топ-чиновник почав працювати з 2020 року, обіймаючи посаду заступника голови ОГПУ. Олексій Симоненко займався розслідуванням вбивств журналіста Павла Шеремета та активістки Катерини Гандзюк, а також справою екс-керівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка.

Журналісти медіа "Ґрунт" також зазначають, що в.о. генпрокурора у 2021 році врятував від арешту заступника голови Офісу президента Олега Татарова - топ-офіцера МВС під час президентства Віктора Януковича - у справі забудовника Максима Микитася, передавши його справу від НАБУ до СБУ.

Крім цього, у грудні 2021 року Олексій Симоненко підписав підозру в держзраді п'ятому президентові України Петру Порошенку в рамках провадження про постачання вугілля з ОРДЛО. За деякий час прокурора внесли до бази "Миротворця".

Згідно з декларацією та розслідуванням команди Bihus.Info, сім'я Олексія Симоненка живе за гроші його дружини Олени, яка є співвласником двох земельних ділянок разом із сином колишнього регіонала Сергія Канакі. За даними журналістів, Канакі пов'язують із кримінальним світом – злочинним угрупованням так званого "Фашиста" - В'ячеслава Пересецького. У декларації Олексій Симоненко вказував, що його дружина придбала елітний автомобіль Mercedes за 80 тисяч гривень, ринкова вартість якого оцінюється у 2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив генпрокурорку Венедіктову та голову СБУ Баканова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити