image
 |  7 7 Листопада 2019 | 08:49

Усі навколишні ОТГ хочуть приєднати до Луцька: повний СПИСОК «примусових» об'єднань на Волині

У розпорядження «ВолиньUA» потрапив повний текст скандального Протоколу засідання регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою Волинської області від 28 жовтня 2019 року за підписом заступника голови Волинської ОДА Валентина Цьося.

Очевидне грубе порушення принципу добровільності об'єднань та нехтування вимогами Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" уже викликав шквал критики, негативних відгуків та обурення користувачів соцмереж, які, схоже, зростають у геометричній прогресії.

Тим часом у мережі з'явилась інформація про те, що окремі  пункти цього протоколу не відображають реальної позиції членів регіональної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, як Мар'янівська ОТГ опинилась у складі Горохівської, – Валентин Малиновський

На цю обставину на своїй сторінці в мережі Фейсбук уже відреагував голова профільної комісії Волинської обласної ради з питань законності, свободівець Анатолій Вітів.

"Думаю, це підробка протоколу і зроблена свідомо. Завтра направлю звернення в правохоронні органи. Мар’янівська ОТГ має право на існування!!!" - прокоментував документ Анатолій Вітів.

Очевидно, ця тема матиме продовження і має всі шанси завершитися великим скандалом. Адже, згідно з вимогами Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", внесення змін до Перспективного плану мають погоджувати ще й депутати Волинської обласної ради. А вони такого документу не лише не схвалювали, а й узагалі не розглядали. Як кажуть у народі, в очі не бачили...

Продовження буде?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити