image
 |  4 26 Січня 2021 | 19:20

Всім, хто заперечує вторгнення Росії на Донбас: Гіркін знову «спалився» (ВІДЕО)

Диверсант Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що в серпні 2014 року йому було поставлено умови в обмін на військову «допомогу» Росії на Донбасі. Фрагмент інтерв'ю Стрєлкова опублікував в Facebook представник Донецької області в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, журналіст Денис Казанський.

Про це повідомляє «УНН».

«Було чітко сказано, що поки я не передам командування, до того ж командування саме Захарченку, він вже був визначений Сурковим в якості майбутнього глави, скажімо так, військова обстановка не покращиться ... Альтернатива була сказана тільки одна - вихід і все. Або допомоги не буде», - говорить диверсант на відео.

Як зазначає Казанський, фактично, зі слів Гіркіна слідує, що колишній помічник президента Росії Владислав Сурков «поставив йому умову - Росія введе на Донбас війська тільки після того, як Гіркін передасть командування Захарченку і повернеться в Росію. А без російської допомоги протистояти українським військовим бойовики не могли».

«Особливо цікаво, як Гіркін описує військову обстановку на початок серпня 2014 року - за його словами, формування ЛДНР у цей час вже практично повністю розгромлені і відрізані від російського кордону. Ні про який повноцінний опір ЗСУ мови бути не може. Ось це відео треба показувати всім, хто розповідає про «внутрішній конфлікт» і заперечує військове вторгнення Росії на Донбас. Скільки б не брехали про громадянську війну, правда все одно вилазить назовні. Озвучують її самі ж учасники тих подій. І правда в тому, що без втручання Росії ніяких ЛДНР не було б», - зазначає журналіст.

Ігор Гіркін, псевдонім «Стрєлков», у квітні 2014 року зі своїм загоном перетнув кордон України в Донецькій області, вважається людиною, котра керувала захопленням Слов'янська. Гіркін став першим міністром оборони терористів так званої «ДНР». У серпні 2014 року, одночасно з початком вторгнення російських регулярних військ на Донбас, він виїхав назад в Росію.

Гіркін і ще низка осіб є підозрюваними в причетності до катастрофи Боїнга рейсу MH17 над Донбасом.

Додамо, що в червні 2020 року правоохоронці заочно повідомили колишньому «міністру оборони «ДНР» про підозру в порушенні законів і звичаїв війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солдат ЗСУ влаштував у ТіkТоk відеочат із «ДНР» і назвав росіян «братнім народом»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити