image
 |  2 18 Травня 2018 | 06:17

Як у Луцьку відбувається перший всеукраїнський молодіжний екологічний хакатон (ВІДЕО, ФОТО)

У Луцьку триває дводенний перший Всеукраїнський молодіжний хакатон.
Про це 18 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомляють організатори.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=17UWfOxevgo&feature=share[/embed]

Відеосюжет «12 каналу».


Світлина від Володимира Пшибельського.Світлина від Володимира Пшибельського.Світлина від Володимира Пшибельського.Діти з шістнадцяти областей приїхали на Волинь, аби презентувати свої проекти та створити нові технології в сфері екології. В разі успіху -  їх впроваджуватимуть у господарську діяльність. Захід проходить в рамках відзначення сторіччя позашкільної освіти.
Світлина від Володимира Пшибельського.Світлина від Володимира Пшибельського.Світлина від Володимира Пшибельського.Участь у хакатоні беруть близько сорока школярів зі всієї України. Дев'ятикласниця Ірина приїхала з Полтави. Вона вивчала вплив саліцилової кислоти на ріст та розвиток зернових культур в умовах дефіциту вологи.
Використання саліцилової кислоти є дуже доречним, оскільки йде потепління. Її доречно використовувати в агрономії, вона безпечна, не несе ніякої шкоди для здоров’я, - каже вона.

Світлина від Володимира Пшибельського.Світлина від Володимира Пшибельського.Волиняни теж презентують власний проект - на впровадження органічного та екологічного землеробства під час вирощування помідорів в теплицях. Вони прагнуть їсти овочі - без хімікатів.
Для помідорів можна посадити чорнобривці, які будуть діяти як алелопатія для рослин, і вони будуть відлякувати різних жуків. Від хвороб у нас є різні настоянки на природних компонентах. Наприклад, настоянка з гіркого червоного перцю. Вона діє як фунгецид – знищує грибки, - каже учень Колківського ВПУ Тарас.

Читайте також: У Луцьку відбудеться Всеукраїнський молодіжний хакатон
Читайте також: У Луцьку відкрився перший Всеукраїнський молодіжний хакатон «XREALITYHACK 2018»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити