image
 |  14 20 Травня 2020 | 11:05

Як волонтерська родина з Ківерець під час карантину прибирає ліс? (ВІДЕО)

Упродовж місяця сім’я Шевченків із міста Ківерці прибирає ліс неподалік свого дому. Одного разу за дві години прибирання зібрали 10 мішків пластикових пляшок, стаканів, серветок, упаковок з-під соків, – розповіла Суспільному Тетяна Шевченко.

У лісі, що знаходиться за 300 метрів від дому, часто гуляють сім’єю, – каже волонтер Тетяна Шевченко (наразі вона є також очільницею Ківерцівської міської організації ВО "Свобода" – ред.).

Після пікніків на галявинах поміж дубів люди залишають багато сміття. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добра справа: під час прогулянки ківерцівські волонтери прибрали ліс від сміття (ФОТО)

У цьому - мішку непотріб, який назбирали напередодні.

"Відколи потепліло - сміття побільшало. Пройшлися буквально метрів 20-ть, 5 хвилин і – більше половини пакету заповнені. Пляшки, використані вологі серветки, стаканчики паперові", - розповідає Тетяна Шевченко.

Донька Тетяни, студентка Катерина Шевченко, каже: коли назбирують до десяти мішків сміття, батько вивозить їх власним авто на сміттєзвалище біля міста. Говорить, під час карантину має більше вільного часу, щоб очистити ліс від непотребу.

"Карантин не привід, щоб на все закривати очі і залишити усе як є. Це не тому що попросила мама, чи сказала йти. Це, у першу чергу, і для мене приємно, що ідеш лісом, і йдеш у чистоті", - додає Катерина Шевченко.

Тетяна Шевченко розповіла: після прибирання знову за кілька днів знаходить сміття на тому ж місці.

Цього року через карантин не відбувалися масові акції прибирання сміття у лісах Волині, розповіла речниця обласного управління лісового і мисливського господарства Світлана Думська. В минулі роки за сезон проводили до 300 прибирань.

За засмічення лісів передбачена адміністративна відповідальність. Штраф для громадян становить від 425 до 850 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин до 22 червня: які пояснення дають у МОЗ? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити