image
 |  0 19 Березня 2020 | 10:34

Які податкові зміни вводяться на час карантину? – підписано закон

Через обмеження, які ввели з 17 березня в усій Україні, нардепи внесли зміни у податковий кодекс. Серед важливих і суттєвих – це скасування єдиного соціального внеску для ФОПів і податку на комерційну нерухомість.

За відповідне рішення проголосували 359 депутатів, закон підписав спікер парламенту, а тепер – і президент Зеленський, – інформує 24 канал.

Що змінили за законопроєктом № 3220?

– усіх ФОПів та тих, хто займається незалежною професійною діяльністю, звільнили від єдиного соціального внеску;

– тимчасово скасували штрафи та пеню за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ;

– скасували податок на комерційну нерухомість та землю;

– звільнили бізнес від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства з 1 березня до 31 травня. Ця норма не буде стосуватися порушень у сплаті ПДВ, акцизів та ренти;

– на 3 місяці відтермінували обов’язкове введення РРО для всіх категорій "спрощенців";

– запровадили тимчасовий мораторій на нові документальні та фактичні податкові перевірки та продовження початих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мова має значення? Путін підписав закон, що українці – носії російської мови

Окрім того, депутати запровадили звільнення від штрафів та пені для населення за прострочення виплат за споживчими кредитами. А також призначили допомогу для тих, хто захворів на коронавірус, чи має перебувати на самоізоляції.

Також депутати відтермінували подачу декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік – її можна буде подати до 1 липня (замість 1 квітня за чинним законодавством).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити