image
 |  7 24 Січня 2020 | 23:22

Якщо керуватися містечковими інтересами, можемо втратити область, — в.о. директора Волинського відділення Асоціації міст

Якщо точково керуватися містечковими інтересами, то можемо втратити область у майбутньому.

Про це заявила виконувачка обов'язки виконавчого директора Волинського регіонального відділення АМУ Мар'яна Конончук. 

Цього тижня у Волинській облдержадміністрації відбулося засідання Регіональної робочої групи щодо формування перспективного плану області. В заході взяли участь народні депутати від Волині, місцеві владці, представники місцевого самоврядування та експертного середовища. Асоціацію міст України представляли в.о.виконавчого директора Волинського регіонального відділення АМУ Мар'яна Конончук та консультанти АМУ, які працюють в області в межах проєкту "ПУЛЬС" - із бюджетних питань Василь Гром і з правових - Валентин Малиновський. Кожен із них висловив власне бачення, пропозиції та зауваги щодо створення Перспективного плану розвитку територій Волинської області.

"Хочу нагадати всім присутнім про методику формування громад затверджену Кабінетом міністрів України. У її пункті №6 йдеться, щодо першочергового "визначення потенційними адміністративними центрами - міст обласного значення та населених пунктів, що мають статус районних центрів". На що хочу звернути увагу присутніх, що ми повинні дати можливість, насамперед, розвиватися обласному центру Волинської області, тоді районним центрам, щоб не втратити цю основну потужність Волинської області. Якщо точково керуватися містечковими інтересами, то можемо втратити область у майбутньому в результаті перспективної реорганізації адміністративно-територіального устрою України", - наголосила під час дискусій Мар'яна Конончук.

До слова, сьогодні, 24 січня, у Мінрегіоні відбудуться чергові консультації щодо формування Перспективного плану розвитку територій Волинської області.

Читайте також: Луцьк не має повторити долю Кам'янця-Подільського, - депутат Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити