image
 |  0 12 Лютого 2019 | 15:37

З 1 березня лучани отримуватимуть субсидії по-новому

Вже з 1 березня лучани отримуватимуть субсидії "живими" грошима.

Про це повідомила директор департаменту соціальної політики Луцької міськради Вікторія Майборода.

Чиновник розповіла, що постановою Кабміну внесено зміни щодо надання житлових субсидій у готівковій формі.

"Субсидія буде виплачуватися громадянам грошима з 1 березня 2019 року. Ті отримувачі субсидій, які отримують пенсію, одержать кошти на картки банків. Тобто, пенсія прийде разом з субсидією. Ті, хто пенсію не отримує, зможе отримати субсидію через Ощадбанк як грошовий переказ. Хто звернувся за субсидією з 1 січня 2019 року, буде отримувати субсидію у грошовій формі. кошти невикористаної субсидії можна буде отримати у вигляді готівки після опалювального сезону", - відзначила директор департаменту соцполітики.

Також Вікторія Майборода додала, що вже зараз відчувається напруга з даного питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли на що скаржилися лучани у першій половині лютого

Щодо інших пільг, то вони будуть монетизовуватися з 1 травня. Також затверджено порядок нарахування адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг з місцевих бюджетів. Вона буде оформлена як адресна грошова допомога. Для цього відповідні особи пишуть заяви і їм будуть платити по 500 гривень. Якщо у сім'ї два чоловіка, то вони отримають 1000 гривень, а якщо три - 1500 гривень. Однак, якщо у споживачів накопичеться борг 340 гривень за комунальні послуги, субсидія зникне, як і пільги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити