image
 |  5 5 Квітня 2020 | 16:02

З ювілеєм! ФК «Волинь» – 60 років!

Футбольний клуб «Волинь» вітає усіх своїх прихильників із знаменною датою – 60-річчям створення «Волині»!

Про це повідомили на офіційному веб-сайті ФК «Волинь».

Як відомо, в історичній довідці луцького клубу зазначено, що його створено 1960 року. Але чому саме конкретною датою заснування визначено 3 квітня. Адже насправді команда готувалася до сезону ще в зимові місяці, грала спаринги, проходила збори. У цей же час створювалася організаційна структура нової футбольної організації. Насправді це так. Віднайти юридичний документ, який би регламентував точну дату заснування команди майстрів у Луцьку наразі так і не вдалося. Хоча, до прикладу, існує наказ про зарахування до штату команди гравців, датований 1 січня 1960 року.

Проте варто зауважити, що в процесі підготовки до нового сезону-60 луцька команда називалася просто команда майстрів міста Луцька або ж траплялася й назва «Авангард», бо клуб формувався під егідою цього спортивного товариства (проте офіційно такої назви ніколи не носив). І лише напередодні сезону, коли прийшла пора завершувати офіційні приготування, постало питання, як, все ж таки, називатиметься команда Луцька. В даному аспекті нам відомо із спогадів гравця «Волині» того сезону Михайла Кузьміна, що визначитися з назвою команди вдалося лише за тиждень перед першим офіційним матчем. На зборах гравців перебирали чимало назв, доки хтось з футболістів (на жаль він залишився невідомим) вигукнув – «Волинь». Загальне зібрання вирішило, що це найкращий варіант і у заявкових документах команди Луцька, які були подані до Федерації футболу України, було зазначено назву – «Волинь» (Луцьк).

На жаль, ми не можемо стовідсотково стверджувати, що дані збори проводилися саме за сім днів (тиждень) до стартової гри, яка відбулася 10 квітня 1960 року. Протоколу зібрання не велося, а в центральних українських архівах заявкових листів з датуванням також наразі не знайдено. Можливо, згадуване зібрання було проведене за 5, за 8 або за 10 днів до гри. Усе це – припущення. Проте, за згодою керівництва луцького клубу, визначеного напередодні святкування 50-річчя «Волині» у 2010 році, було прийнято вважати орієнтовну дату 3 квітня Днем народження ФК «Волинь» (Луцьк).

Отож, шановні уболівальники – зі святом!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний тренер «Волині» Андрій Тлумак святкує свій 41-й День народження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити