image
 |  4 17 Вересня 2019 | 18:09

За часи війни на Донбасі в Україні суттєво зросла кількість військовослужбовців-жінок

Сьогодні понад 27 тисяч жінок перебувають на військовій службі у Збройних силах України. Це майже у 15 разів більше ніж у 2008 році. Війна на Донбасі суттєво вплинула на кількість військовослужбовців жіночої статі.

Про це повідомляє «Корреспондент.net».

«У сучасній Україні Збройні сили досить тривалий час залишалися традиційно одними з найбільш консервативних у питанні перебування жінок на війській службі. Війна на Сході внесла свої корективи. Дівчата не змогли залишатися вдома, коли у боях за свою землю, незалежність держави гинули їхні чоловіки, сини, друзі», – сказано в повідомленні.

За даними Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України, зараз в армії 27 074 жінок-військовослужбовців, з них 949 – старші офіцери. У 2008 році їх було лише 1800 осіб.

Читайте також: Ще одна Зайцева: у Харкові 23-річна дівчина на елітному авто врізалась у натовп людей (ФОТО)

Статус учасника бойових дій за участь в АТО / ООС надано 9916 жінкам, 166 жінок-військовослужбовців у період з 2014 року відзначені державними нагородами України.

Водночас у відомстві зазначають, що під час проведення АТО / ООС загинуло сім жінок-військовослужбовців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити