image
 |  4 9 Грудня 2021 | 18:01

За рік Волинська митниця конфіскувала товару на 44 мільйони

У 2021 році за рішеннями судів, що виносились іменем України за позовами Волинської митниці до порушників митних правил, було конфісковано товарів на суму майже 44 мільйони гривень.

Про це інформує Волинська митниця.

Це - удвічі більше, ніж у відповідному періоді 2020 року. Таку статистику оприлюднили на нараді за участю в.о. заступника директора Департаменту боротьби з контрабандою - начальника управління оперативного реагування Держмитслужби України Володимира Ковтуна.

У ході обговорення з особовим складом управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил проблемних питань, наголошено, що кожна посадова особа повинна працювати на загальний результат та базувати свою роботу на:

📌 постійному моніторингу відкритих і відомчих інформаційних джерел з метою встановлення джерел протиправної діяльності;

📌 всебічному аналізі факторів, які на неї впливають;

📌 систематизації та оцінці інформації про стан злочинності у митній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли деталі про унікальність автентичних дверей Луцька (ФОТО)

В цілому робота управління боротьби з контрабандою визнана організованою на належному рівні. Одним із резервів, що буде задіяний уже найближчим часом для посилення напрямку, стане активізація аналітично-пошукової роботи під час визначення алгоритмів Системи управління ризиками Волинської митниці. Мета - подальше зменшення кількості повних митних оглядів вантажів суб'єктів зовнішньо-економічної діяльності, поєднане з їх високою результативністю. На практиці це означає прискорення митного оформлення для доброчесних платників податків, водночас - збільшення кількості реально вилучених предметів правопорушень, їх конфіскації в дохід держави та безумовне притягнення контрабандистів до відповідальності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити