image
 |  2 5 Квітня 2021 | 20:58

Загострення ковідної кризи та російські танки на кордоні, — «Зворотний відлік» на UA: ПЕРШИЙ

У понеділок, 5 квітня, о 21:35 у черговому випуску суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» обговорять найважливіші теми й події, що впливають на життя в Україні: подальше зростання захворюваності на COVID-19 та брязкання зброєю Російською Федерацією на кордоні з Україною.

У першій частині програми ведуча Мирослава Барчук та співведучий токшоу, редактор VoxCheck Максим Скубенко разом із запрошеними гостями обговорять епідеміологічну ситуацію в Україні:

— зростання рівня захворюваності на COVID-19 та смертності через ускладнення від хвороби;

— темпи щеплень від ковіду й перспективи отримання Україною необхідної кількості вакцин;

— карантинні обмеження, запроваджені органами місцевого самоврядування, та хто і коли запровадить загальнонаціональний карантин в Україні.

В обговоренні візьмуть участь народний депутат фракції «Слуга народу», голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, народна депутатка України фракції «Голос», членкиня Комітету ВР з питань здоров'я нації Ольга Стефанишина та заступник міністра охорони здоров’я України у 2016–2019 роках Олександр Лінчевський.

До дискусії приєднаються також професор, президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров та кандидат медичних наук, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДвоє росіян у центрі Києва побили молодого українця: вдавали борців за тверезість

Друга частина токшоу буде присвячена питанням національної безпеки та оборони України. Серед іншого говоритимуть про таке:

— Які реальні причини загострення на фронті російсько-української війни та як на це має реагувати українська влада.

— Концентрація військової техніки РФ на кордоні з Україною — це спроба залякати Україну чи підготовка до повномасштабного вторгнення.

— Реакція на ці події країн Заходу і чи варто Україні розраховувати на дієву підтримку з боку партнерів.

— Як Україна чинитиме опір в разі повномасштабної військової кампанії РФ.

Дискутуватимуть про ці питання народна депутатка фракції «Слуга народу», голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Ірина Верещук, народна депутатка фракції «Європейська солідарність», голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе та народний депутат фракції «Голос», секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Роман Костенко.

У дискусії також візьмуть участь журналістка, учасниця бойових дій, офіцер Збройних сил України в запасі Олена Білозерська, міністр оборони України у 2019–2020 роках, голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк та професор політології, викладач Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

Скайпом із Вашингтона США приєднається політолог Андрій Піонтковський.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на ютуб-каналі, а також слухайте в ефірі UA: Українське радіо.

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидатка на «Шнобеля»? Мендель «винайшла» «українську» російську мову

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити