image
 |  0 11 Грудня 2019 | 14:04

«Захищайте землю!»: Екснардепи-атовці від «Свободи» та раніше судимий «слуга народу» побилися у ВР (ДЕТАЛІ)

На засіданні аграрного комітету Верховної Ради України побилися народні депутати 7 скликання від ВО “Свобода” (учасники російсько-української війни Олексій Кайда, Юрій Сиротюк, голова кримської організації партії Едуард Леонів) та чинний депутат-мажоритарник від партії “Слуга народу” Андрій Богданець.

Про це пише Вголос.

Відповідне відео бійки з’явилося у мережі.

У розмові із кореспондентом “Вголосу” Олексій Кайда пояснив, що стало причиною конфлікту:

“На засіданні аграрного комітету так звані “слуги народу” хотіли похапцем протягнути друге читання проекту закону про ринок землі. Була повна зала, депутати попередніх скликань, представники аграрних та громадських організацій. Усі в більшості висловлювалися проти такого ганебного явища як відкриття ринку землі. Народним депутатам вказували на неприпустимість ухвалення цього закону. Зокрема, і цьому депутатові від Тернополя, щоби він прислуховувався до своїх виборців, які виступають проти дерибану української землі”.

Свободівець також зазначив, що Богданець на засіданні комітету спробував виправдати свої дії участю у російсько-українській війні в складі добровольчого батальйону “Січ”.

“Батальйон “Січ” у більшості був створений ВО “Свобода”. Народні депутати, які допомагали батальйону обмундируванням, технікою та іншими засобами, добре знають, хто, як і де воював. Тому коли ця особа, накоївши різних кримінальних справ, відпраляється в АТО на 20 днів, щоб отримати потім поблажку в суді…це неприпустимо. Звісно, що учасників бойових дій це обурило й вони вказали Богданцю на неприпустимість такого виправдання. А він у відповідь накинувся на нас із кулаками”, – додав Олексій Кайда.

Як відомо, Андрій Богданець – народний депутат від “Слуги народу” по 163 мажоритарному округу (Тернопільська область), член аграрного комітету. Працював заступником Генерального директора “Птахофабрика Тернопільська”.

У листопаді 2014-го Андрій Богданець зупинив посеред вулиці водія, вивів його із машини й побив. Хлопець від отриманого удару кулаком по обличчю впав на землю, а майбутній нардеп просто залишив свою жертву. Трапилося це в Тернополі, де на той час працював сам Богданець.

У суді Богданець згадав про двох дітей і службу в АТО. Це й допомогло йому ухилитися від реального покарання і отримати два роки обмеження волі з одним роком випробувального терміну (тобто умовне ув’язнення, до в’язниці він не потрапив).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити