image
 |  7 14 Листопада 2019 | 09:47

Замість «сірих» зарплат на Волині – додаткові 11,1 мільйона ПДФО

Наразі фінансовий результат діалогу фахівців податкової служби з працедавцями – 11,1 мільйона гривень додатково сплаченого податку на доходи фізичних осіб внаслідок підвищення рівня зарплати найманим працівникам до передбаченого законом.

Про це «ВолиньUA» повідомили у Секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

"Аналізуючи подану звітність фахівці податкової служби на Волині з початку 2019 року встановили понад 4,5 тисячі роботодавців, які допускали випадки нарахування середньої заробітної плати працівникам, які працювали повний місяць, в розмірах менше мінімальної", – йдеться в повідомленні.

Власну позицію щодо обов’язковості гідної та повної оплати праці волинські податківці аргументовано доводили під час співбесід із майже 3600 представниками бізнесу.

«Саме так звана «сіра» зарплата, що криється за офіційними трудовими відносинами і виплачується на фоні мінімальної, або нижче мінімальної заробітної плати, є одним з першочергових резервів додаткових надходжень до бюджету. У тому, щоб отримувати повну суму саме легальних виплат, повинні бути зацікавлені наймані працівники, оскільки сплачений з такої зарплати єдиний внесок – основа майбутніх пенсійних виплат та соціальних гарантій», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що питання якісного контролю з боку фахівців за рівнем заробітної плати має першочергове значення як для наповнення бюджету, так і забезпечення певного рівня соціальної стабільності.

«Оскільки ДПС не є контролюючим органом в питанні дотримання законодавства про працю, ми зосереджуємося на аналізі фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання з тим, щоб не допустити бюджетних втрат. До наших аргументів щодо повної легальної оплати праці цього року дослухалися 92 відсотки представників бізнесу, з якими ми спілкувалися», – підсумував Сергій Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Волині: директорку школи звинувачують у незаконному отриманні звання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити