image
 |  2 21 Серпня 2020 | 18:18

Заплава річки Стир на грані екологічної катастрофи, — депутат Луцькради

У Луцьку заплава річки Стир – на межі екологічної катастрофи.

Про це інформує депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрій Білан.

У річці Стир катастрофічно впав рівень води, у повітрі відчувається неприємний запах, берег водойми – замулений та поріс рослинністю.

«Те, шо побачив дійсно глибоко розчаровує. Поспілкувався з людьми, яких зустрів на березі. Усі вони нарікають на засміченість території, таке враження, що про річку Стир забули ніби вона протікає не територією Луцька», - коментує депутат Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Старого міста переживають за безпеку своїх дітей

Люди розповідають, що раніше могли покупатися в річці. Зараз зробити не можливо через мул та несприятливі санітарні умови.

«Ця територія, яка знаходиться майже в центрі міста, могла б стати чудовою рекреаційною зоною відпочинку. Особливу привабливість їй додає розташування поруч з історичною частиною – Старим містом», - розповідає Білан.

«Не в кожному місті, яке має вагому історичну спадщину є таке унікальне поєднання природньої водойми з історичною забудовою», - зауважив Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька просять навести порядок на закинутій ділянці

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити