image
 |  0 6 Листопада 2019 | 19:29

Затримали організовану злочинну групу, яка вирубувала ліс на Харківщині

6 листопада 2019 року під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області оперативними співробітниками СБУ в Харківській області спільно зі слідчими СУ ГУНП під час масштабної вирубки лісу викрито та в порядку ст. 208 КПК України затримано організовану злочинну групу.

Про інформують у прес-службі Прокуратури Харківської області.

Вирішується питання про повідомлення зазначеним особам про підозру за фактом незаконної порубки дерев, їх незаконне перевезення зберігання та збут, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України) та незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст. 263 КК України), а також про обрання запобіжних заходів.

За даними слідства, п`ять осіб на чолі з одним із підприємців м. Харкова протягом 2019 року ймовірно здійснювали масову вирубку лісу на території Зміївського району Харківськой області, використовуючи професійне обладнання (бензопили, спеціально обладнані вантажні автомобілі).

У подальшому незаконно вирублений ліс зберігався та реалізовувався на території міста Харкова. Збитки, заподіяні державі діями зазначених осіб, оцінюються у понад 5 мільйонів гривень.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $100 тисяч хабара для НАБУ: голова держлісгоспу відкупився від СІЗО п'ятьма мільйонами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити