image
 |  2 6 Серпня 2019 | 10:47

Заводу «Біо Пек», який травив лучан смородом, дали шанс

Представники громадської організації "За чисте повітря. Луцьк" готові надати кредит довіри підприємству «Біо Пек».  

Про це повідомив перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад.

Посадовець поділився враженнями щодо чергового засідання комісії по боротьбі зі смородом.

"Головний позитив засідань нашої робочої групи – це спільна робота Луцької міської ради з активістами, за участю всіх керівників виконавчих органів Луцької міської ради. Такого відкритого і конструктивного діалогу громади та влади в Луцьку, мабуть, ще не траплялося. Замість обвинувачень і суперечок лунають пропозиції та варіанти вирішення ситуації, процес взаємодії відкритий для всіх бажаючих", - зазначає Григорій Недопад.

Активісти громадської організації "За чисте повітря. Луцьк" також повідомили, що на полях фільтрації засипають вапняком вже третю карту і сморід не настільки різкий і сильний.

"Хотілось би вірити в те, що «Біо Пек» дійсно налаштований на вирішення проблеми. Але не забуваймо, що й в минулі роки запах поступово зникав у серпні, коли барду продають сільськогосподарським підприємствам для удобрення грунтів. Схоже, представники громадської організації "За чисте повітря. Луцьк", готові надати кредит довіри підприємству «Біо Пек». Якщо активісти погоджуються із умовами заводу, це їх право і їм, зрештою, потрібно буде давати пояснення громаді міста. За словами Володимира Редкача, підприємству треба дати шанс і стежити за тим, щоб «Біо Пек» виконав вимоги активістів", - відзначив перший заступник міського голови.

Зі свого боку, на думку Григорія Недопада, проблема зі смородом №1 – це виробництво біоетанолу заводом «Біо Пек» і злив відходів виробництва на поля фільтрації цукрового заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо відеодокази причетності до смороду у місті заводу «Біо-Пек», - посадовець Луцькради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити