image
 |  4 7 Липня 2018 | 14:02

Завтра на Волині – Дуда і Порошенко, але нарізно

Порошенко 8 липня відвідає Польщу і Волинську область, Дуда також приїде на Волинь.
Про це 07 липня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН».
Президент Польщі Анджей Дуда відвідає Луцьк 8 липня і візьме участь у святій месі у пам'ять про поляків – жертв Волинської трагедії. Президент України також відвідає Волинську область для участі у заходах із вшанування пам'яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943–1944 років.
Петро Порошенко 8 липня 2018 року відвідає Польщу на запрошення української громади цієї країни, повідомляє прес-служба глави української держави.
Програмою візиту передбачено відвідання села Сагринь Люблінського воєводства, де глава держави відкриє Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році. Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі, – ідеться в повідомленні. Порошенко відвідає Волинську область із метою участі у заходах із вшанування пам'яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943–1944 років.

На сайті президента Польщі Анджея Дуди зазначають, що 8 липня він відвідає Україну. Зокрема, Дуда в Соборі святих апостолів Петра і Павла у Луцьку Волинської області візьме участь у святій месі у пам'ять про поляків – жертв Волинської трагедії.
Порошенко і Дуда 8 липня роздільно вшанують пам'ять жертв Волинської трагедії, повідомило 6 липня Укрінформу джерело в дипломатичних колах. За його інформацією, Київ пропонував Варшаві провести спільні заходи з нагоди 75-ї річниці трагедії, однак польська сторона відмовилася.
22 липня 2016 року Сейм Польщі визнав Волинську трагедію геноцидом, а також встановив 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої.
8 вересня Верховна Рада ухвалила заяву, у якій назвала рішення польського Сейму некоректною оцінкою трагічних подій. 1 лютого 2018 року в Польщі ухвалили поправки в закон про інститут національної пам'яті, які встановили кримінальну відповідальність за заперечення участі українських націоналістів і членів українських організацій, які співпрацювали з німецьким Третім рейхом, у злочинах проти поляків у 1925–1950 роках. Українська влада засудила цей документ.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити