image
 |  0 4 Вересня 2018 | 11:39

Збереження мажоритарної системи виборів означає консервацію політичної корупції, - Микола Федік

Якщо нинішня змішана виборча система не буде змінена до наступних виборів у Верховну Раду, в Україні й надалі процвітатиме політична корупція та купівля голосів виборців.
Про це під час прес-конференції з нагоди проведення всеукраїнської акції за виборчу реформу заявив голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді Микола Федік.
«Ще з квітня цього року з ініціативи «Свободи» ради різних рівнів приймають звернення до парламенту щодо підтримки Антиолігархічного пакету. Серед пунктів цього пакету є й вимога підтримки виборчої реформи. Ми розуміємо важливість даного рішення, оскільки консервація нинішньої виборчої системи імені Януковича означатиме консервацію підкупу виборців і політичної корупції. Наша програмна мета – змінити виборче законодавство. Але симптоматично, що серед прихильників виборчої реформи немає представників парламентських партій, від яких залежить голосування. Хоча ще у листопаді 2014 року під час створення парламентської коаліції всі вони брали на себе зобов’язання запровадити виборчу реформу», - наголосив Микола Федік.

Нагадаємо, що акція за виборчу реформу відбудеться у Києві 6 вересня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку обговорили необхідність виборчої реформи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити