image
 |  5 25 Квітня 2021 | 22:46

ЗЕ-КОноміка: наближений до Байдена і Коболєва Хохштайн ввів у збитки «Нафтогаз України» на 36,93 мільярда гривень

Нещодавно стало відомо, що НАК «Нафтогаз України» за підсумками 2020 року в цілому отримав 36,93 мільярда гривень збитків у порівнянні з 9,9 млрд. грн. сукупного доходу за 2019 рік. Це величезний збиток для українського енергетичного сектора. У кулуарах говорять, що винуватцем став колишній член наглядової ради Амос Хохштайн.

Про це повідомляє Телегpам-канал «Шептун».

Хохштайн - людина, яка чудово розбирається в українських енергетичних хитросплетіннях. Він розумів, скільки вивели коштів з Нафтогазу. Тому вирішив себе убезпечити і заздалегідь покинув свій пост незадовго до кінця 2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тищенко – молодець. Відповідатиме тільки адміністрація готелю і ресторану», – Держпродспоживслужба

Найдивовижніше, що в Офісі президента прекрасно розуміють, хто стоїть за збитками, а також що гроші нахабно виводилися. Хохштайн практикував це не один рік. Так, ще за президентства Порошенко він курирував схеми заробітку на реверсі російського газу з Європи. За що добре відстібав Петру Олексійовичу.

Також Хохштайна було заборонено чіпати і силовикам. Всі знали про його близькість до Байдена, а також розуміли, що Хохштайн разом з Андрієм Коболєвим і Андрієм Фаворовим були співавторами схеми збагачення на реверсі російського газу, який видавався за європейські поставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського готують закон, за яким українці зобов'язані віддати свої заощадження у банк та заплатити податок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити