image
 |  0 26 Жовтня 2020 | 22:24

Журналісти виграли суд на доступ до інформації про авто волинського лісгоспу

Журналістка «Сили правди» Оксана Петрук вчергове відстояла у суді право на інформацію. 16 жовтня Волинський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов до Державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» і зобов’язав надати вичерпну інформацію про те, хто користується належним підприємству автомобілем «Volkswagen Amarok» та скільки коштів пішло на його ремонт та обслуговування.

Про це пише саме ЗМІ - Сила правди.

В рамках підготовки журналістського розслідування «Тіньовий автопарк головного лісівника Волині Олександра Кватирка» у липні цього року до ДП «Городоцьке лісове господарство» скеровано запит з проханням надати інформацію про те, коли, ким і за яку суму придбано авто «Volkswagen Amarok», що перебуває у власності лісгоспу, скільки коштів щороку витрачає держпідприємство на його утримання і ремонт, хто має право користуватися транспортним засобом і хто є матеріально відповідальною особою.

Проте Городоцьке лісове господарство відмовилось надати цю інформацію. Тож довелося звертатися за захистом до Феміди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємець сплатить до бюджету Луцька 220 тисяч гривень

Держпідприємство намагалося переконати суд, що не може надати запитувану інформацію, бо жодним чином її не документує.

«Варто зазначити, що запитувана Позивачем інформація не є публічною у розумінні ст.1 Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки не являється інформацією, яка створена в процесі виконання суб’єктом владних повноважень своїх обов’язків. Інформація щодо якої Позивачем подано запит, Відповідачем не створювалась і не повинна була створюватись оскільки обов’язок щодо її створення не передбачений чинним законодавством», – йшлося у відзиві на позов.

Волинський окружний адмінсуд в особі судді Віктора Мачульського не повірив таким доводам і, розглянувши справу за правилами спрощеного позовного провадження, виніс рішення на користь журналістки: визнав дії держлісгоспу щодо ненадання інформації протиправними та зобов’язав його повторно розглянути запит журналістки і надати запитану інформацію в повному обсязі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити