image
 |  0 12 Березня 2020 | 10:56

Знищення Волинського телебачення та радіо вигідне олігархам, – фракція ВО «Свобода»

Знищення суспільного Волинського телебачення та радіо вигідне для олігархів – власників телеканалів, які хочуть монополізувати інформаційний простір.

Про це йде мова у відкритому листі щодо знищення регіонального мовлення у Волинській області, який, за дорученням фракції ВО «Свобода», озвучив депутат обласної ради Олександр Пирожик.

«Ще два роки тому з ефіру регіонального мовника (на той час Волинської обласної телерадіокомпанії) зникли передачі про економіку, сільське господарство та довкілля. Забуто про видатних волинян, які прославляли свій край та досягали успіхів у тій чи іншій сфері. Тихо й непомітно канула в безодню тема освіти і науки, передачі про і для дітей.

Скорочення мовлення в регіонах в умовах війни з Росією, в тому числі й інформаційної, – це питання національної безпеки. У поліських районах Волині місцеві жителі через Білоруських мовників дивляться та слухають російські теле – і радіоканали, зокрема, ОРТ, Перший національний канал Білоруського радіо. Місцеві жителі Ратнівського району Волинської області, зокрема, розповідають, що білоруси без проблем перекривають Українське радіо», - йдеться у відкритому листі журналістів та громадськості.

Читайте також: Не ліквідовувати книгарню, а подумати, яким чином поліпшити її роботу, – депутат Волиньради про «Освіту»

Підписанти листа наголошують: існує небезпека, що про життя Волинської області на місцях дізнаватимуться лише з коротких інформаційних сюжетів, а в загальнонаціональному потоці ці новини про Волинь загубляться взагалі. Регіональний канал набуває рис кореспондентського пункту, загроза перетворитися в який зростає чи не щодень, зважаючи на експерименти та «реформи» менеджменту Суспільного.

У відкритому листі наголошуєься, що знищення суспільного мовлення вигідне в першу чергу олігархам:

«Не секрет, що практично всі приватні телеканали в нас належать олігархам та колам, до них наближеним. І вони подають глядачу одну-єдину «правильну» думку, продиктовану волею власника або його менеджменту. Природньо, що їхні власники не зацікавлені в існуванні конкурентного середовища та можливості висловлення альтернативної думки. Вони прагнуть бути монополістами в регіонах – і зрозуміло, чому. Але в кінцевому результаті від цього найбільше страждають інтереси всіх волинян, всієї Волинської громади».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити