image
 |  139 12 Березня 2024 | 16:16

Зрадник хотів отруїти командування на Південному напрямку (ФОТО)

Зрадник намагався отруїти командування ЗСУ у Запорізькій області.

Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті, повідомляє Служба безпеки України.

"Зловмисником виявився діючий військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ. Співробітники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою і покроково задокументували його підривну діяльність проти України", - йдеться у повідомленні.

Агента затримали на етапі підготовки до диверсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консул України не побачив проблем з рухом автобусів на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин"

СБУ встановили, що він виконував ще одне завдання - розвідував місця дислокації та переміщення українських підрозділів на передовій.

Слідство встановило, що фігуранта завербували через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Загарбники викрали родичів чоловіка й запроторили до катівні. Там потерпілих жорстоко катували, вимагаючи, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на окупантів.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити