image
 |  2 21 Листопада 2017 | 11:39

На Маневиччині хочуть збудувати гідроспоруду для Рівненської АЕС

Питання сьогодні розглядала постійна комісія обласної ради з промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Про це 21 листопада 2017 року повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

dsc_0025_38Начальник управління містобудування та архітектури ОДА Микола Томчук повідомив, що звернувся генеральний директор Рівненської АЕС про розміщення на території Маневицького району на землях прибережної захисної смуги у руслі річки Стир на границі Волині та Володимирецького району Рівненської області додаткової регулюючої гідротехнічної споруди.

Аби дати такий дозвіл потрібно вносити зміни до Схеми планування територій. Обласна рада виступає замовником проекту, а ОДА - виконавцем.

Постійна комісія підтримала відповідний проект рішення «Про внесення змін до Схеми планування території Волинської області, затвердженої рішенням обласної ради від 07.11.2012 № 13/212» та рекомендувала його на розгляд сесії.

Проект передбачає, що інвестором робіт з розроблення та внесення змін до Схеми планування території Волинської області є відокремлений підрозділ «Рівненська АЕС» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом», а розробником - Державне підприємство Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя. Маневицькій РДА рекомендується провести громадські слухання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити