image
 |  0 28 Грудня 2017 | 10:00

Підприємець виграв позов проти Володимир-Волинського виконкому

Підприємець Андрій Дячук виграв судовий позов проти Володимир-Волинського виконкому.
Про це інформує наш власкор.
До суду підприємець подав аби оскаржити рішення Володимир-Волинського міськвиконкому, яким йому було відмовлено у продовжені дозволу на розміщення зовнішньої реклами.
Як писало наше видання, Андрій Дячук розмістив поруч з автостанцією рекламні щити, і з 2011 року надає послуги із зовнішньої реклами у Володимирі-Волинському. Більше того, він довгий час змушений був платити оренду у «дві кишені» – у казну міста та ще й автостанції. Аби з’ясувати, кому все ж по закону слід сплачувати орендну плату, Андрій Дячук звернувся до правозахисника та громадського активіста Тараса Сватка. Було вирішено подавати до суду і хоч суд підприємець програв через пропущені терміни позовної давності, проте рішення апеляційного суду вказує на правоту підприємця. Міська влада повинна була взяти парапет, на якому розміщені щити, на свій баланс та укласти з підприємцем договір.  Але у серпні виконком Володимир-Волинської міської ради відмовив йому у продовжені дозволу на розміщення зовнішньої реклами.
У судових засіданнях до справи долучилося ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій», представники якого демонстрували далеко не найкращу поведінку.
Як Володимир-Волинський виконком, під головуванням мера міста Петра Саганюка, приймає рішення, у суді теж показали. Сторона позивача продемонструвала відео на  якому видно, що за рішення,  яким Андрію Дячуку  було відмовлено у продовжені дозволу на розміщення зовнішньої реклами, не голосували, адже рук ніхто з членів виконкому не піднімав. Натомість, у регламенті написано, що руки слід піднімати.
Судова епопея добігла до завершення 27 грудня 2017 року. Суддя Ігор Вітер задовільнив позовні вимоги Андрія Дячука, тобто визнав рішення виконкому протиправним і скасував. Більше того, навіть судові витрати, а це 1600 гривень, перекладено на виконком.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити