image
 |  2 3 Січня 2018 | 19:42

Юні художники Ковеля відкрили «Зимовий калейдоскоп» (ФОТО)

Під час новорічно-різдвяних свят свої двері гостинно відкрив культурно-просвітницький центр для учасників та гостей дитячої виставки-конкурсу «Зимовий калейдоскоп».
Про це 03 січня 2018 року повідомили у Ковельському міськвиконкомі.
Директор художньої школи імені Андроника Лазарчука Олена Цьомик говорить:
Такий довгий вік конкурсу – 23 роки, що здивувати уже, здається неможливо. Але діти з цим успішно справляються і вони не перестають нас радувати. Щоразу вигадують нові сюжети, теми. Все, що ми бачимо в цьому залі, додає наснаги, радості, новорічного настрою.

Цього разу свято дитячої творчості за кількістю учасників побило всі рекорди. На конкурсі - доробки 350 дітей, які представили майже півтисячі малюнків і виробів декоративно-прикладного мистецтва.
Журі дуже важко було визначити найкращих авторів, адже в кожній роботі частинка душі, наполегливість і професіоналізм, креативність і бажання найвлучніше передати тему.
У результаті 85 талановитих та обдарованих конкурсантів були нагороджені грамотами та подарунками у різних номінаціях та вікових категоріях.
З вітальними словами до присутніх звернулися заступник міського голови Ігор Прокопів, депутат міської ради Ігор Пініс, начальник відділу культури Вікторія Савлук. Вони відзначили високий рівень художньої майстерності та гарну організацію мистецького заходу.
Як нам розповіла неодноразова переможниця і призерка конкурсу Софійка Попіка, до речі, цьогоріч вона теж здобула перше місце, своїм малюнком вона хотіла донести і передати, що є таке радісне і чудове свято - Різдво. Вона зобразила голубів, які танцюють навколо різдвяної зірки. Колядники віншують. Усі радіють і торжествують.
А ще дівчинка додала: «Я б хотіла цим побажати своїй країні миру та щастя, хорошого майбутнього, світлої долі».
Про призи для юних художників подбали організатори та меценати: благодійний фонд Івана Омелянюка «Майбутня Волинь - Україна», депутатська фракція Ковельської міської організації політичної партії «УКРОП» в міській раді, ТзОВ «Ковельська міська друкарня», ВО «Батьківщина», громадські діячі Наталія Дуброва та Микола Печенюк, підприємець Юрій Шлюєв.
Дитячі роботи впродовж місяця даруватимуть море радості і позитиву всім, хто завітає на виставку у культурно-просвітницький центр.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити