image
 |  0 4 Січня 2018 | 15:44

У Росії масово заарештовують українських заробітчан

У Росії почастішали випадки несправедливого порушення справ проти громадян України, які працюють у Росії і збиралися повернутися назад чи розірвати контракт.
Про це в ефірі телеканалу «112 каналу» заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.
«У Росії арештовують українців, які виїхали на роботу на територію РФ та були незадоволені умовами чи виконанням контракту. Як тільки вони збиралися повернутися назад і розірвати контракт – опинялися за ґратами зі звинуваченнями у перевезенні курильних сумішей із наркотичними речовинами або за іншими обвинуваченнями. Кількість таких людей збільшується», – сказала Валерія Лутковська.
Також омбудсмен порекомендувала не їхати до Росії учасникам АТО.
«Радила б не тільки у зв’язку із тим, що в нас сьогодні проводиться АТО, учасникам АТО, я просила би їх не їхати на територію РФ», - заявила Лутковська.
Служба безпеки України напередодні заявила, що російські спецслужби ведуть полювання на українських громадян на території РФ і їх затримання в сусідній державі має системний характер.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити