image
 |  2 10 Січня 2018 | 17:35

Російська армія відмовилася від «Windows» на користь «Astra Linux»

Міністерство оборони Російської Федерації відмовилося від операційної системи «Windows» компанії «Microsoft».
Про це 10 січня 2018 року повідомляє сайт «NEWWEST MEDIA» з посиланням на РБК та на Дмитра Донського, директора із розвитку компанії-розробника «РусБІТех».
Тепер відомство використовуватиме свій вітчизняний аналог — «Astra Linux».
За його словами, наразі в Росії нараховують близько 60 вітчизняних операційних систем. Вибір припав саме на «Astra Linux» через те, що ця операційна система повністю відповідає вимогам оборонного відомства в сфері безпеки.
Міноборони вирішило, що «Linux» є саме тією системою, на яку можна покластися, — запевнив Дмитро Донський.

«Astra Linux» серійно поставляється та застосовується у Збройних силах РФ з 2010 року. Проте зараз на неї перейдуть повністю.
За результатами командно-штабних навчань застосування цієї операційної системи визнано ефективним для вирішення завдань Збройних cил. Зокрема в сфері інформаційної безпеки, — додає Дмитро Донський.

У Збройні сили, за словами Донського, поставлено понад 50 тисяч ліцензій «Astra Linux». Їх застосовують в експлуатації різних зразків озброєння і військової техніки, частинах і з'єднаннях, а також у військових академіях та училищах російського Міноборони.
Показово, що більшість держустанов у Росії продовжують працювати на «Windows», яка, за словами Донського, становить небезпеку для країни.
Минулого року низка країн відмовилася від послуг антивірусу російського виробництва «Лабораторії Касперського». Наприклад, у вересні Міністерство внутрішньої безпеки США заборонило федеральним компаніям користуватися антивірусом, остерігаючись його можливих зв'язків із російською розвідкою. А у грудні британський уряд випустив нове попередження про ризики для безпеки при використанні «Лабораторії Касперського».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити