image
 |  2 11 Січня 2018 | 17:05

Влада України планує обкласти податком дохід від операцій із криптовалютами

Держава заборонить неконтрольований обіг криптовалют.
Про це повідомляє сайт «LB.UA» з посиланням на прес-службу РНБОУ.
Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України від 11 січня провів засідання, присвячене ринку криптовалют. На ньому було прийнято рішення, що держава більше не може дозволити неконтрольований обіг криптовалют на території України.
Буде створено робочу групу з представників НБУ, Мінфіну, НКЦПФР, СБУ, Нацполіціі, Держфінмоніторингу, ГФС, Держспецзв'язку. Вона повинна напрацювати нормативно-правові пропозиції для врегулювання питання криптовалюта; визначити регулюючий орган; порядок моніторингу транзакцій і ідентифікації операцій; порядок оподаткування доходу від операцій з криптовалютами.
Крім того, на засіданні стало відомо, що НБУ розглядає питання доцільності випуску власної криптовалюти.
Крім того, доручено розробити механізм забезпечення доступу правоохоронних органів до даних криптовалютних бірж і розкриття інформації про клієнта на обґрунтований запит.
Нагадаємо, що сьогодні криптовалюти в Україні не дозволені, але і не заборонені - офіційного статусу в країні вони не мають. У спільній заяві фінрегуляторів, опублікованому в кінці 2017 року, говориться, що складна правова природа криптовалют не дозволяє визнати їх ні грошовими коштами, ні валютою, ні валютної цінністю, ні електронними грошима, ні цінними паперами, ні грошовим сурогатом. При цьому чиновники відзначили, що продовжують стежити за позицією регуляторів інших країн і не відмовляються від намірів взяти ринок криптовалют під держконтроль.
Чиновники також попередили, що будь-яку операцію з цифровою валютою українці роблять на свій страх і ризик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити