image
 |  5 30 Січня 2018 | 17:14

Нянечки та доглядальниці найбільше страждають від депресій

Міжнародний журнал “Здоров’я” склав статистику професій, які частіше за інших страждають від негативного психологічного тиску. Про це повідомляють на сайті Місто.

7 місце : консультанти в сфері обслуговування

Підвищений стрес працівників цієї сфери, повязаний з відсутністю фіксованої заробітної плати. Дохід продавців частіше залежить від їх здібностей продавати якомога більше та швидше. Також ця робота передбачає постійне спілкування з людьми у поєднанні з вмінням переконати кожного та при цьому залишитись несприятливим до невдоволення клієнтів. Все це приводить до того, що професійна діяльність консультантів у сфері продажів у 6,7% супроводжується депресією.

6 місце: вчителі

Робітники освітньої сфери не просто вкладають знання в голови своїх учнів. Вчителі повинні знайти підхід до своїх підопічних і їх батьків. Це забирає немало сил. Разом з тим робочий день не закінчується о 6 вечора, так як часто вчителі уже вдома перевіряють контрольні, готують матеріали до занять чи екзаменів. 8,7% працівників освітньої сфери страждають депресіями через підвищений тягар відповідальності.

5 місце: творчі люди

9,1% представників творчих професій страждають від депресій. Така статистика пов’язана з залежністю зарплати та успішністю від натхнення творчих людей. На різних етапах кар’єри практично кожен деястий працівник творчої сфери піддається негативному психологічному тиску.

4 місце: медичні працівники

Кожного дня лікарі бачать людей не у найкращі моменти їх життя. Пацієнти часто разом з фізичними проблемами приносять з собою негатив, який назбирався у них за певний період. Лікарі допомагають побороти хворобу, при цьому також беруть учать у покращенні психологічного стану людей. Необхідність підняти настрій, підбадьорити, утішити чи заспокоїти забирає ще більше сил, ніж час процес лікування. Близько 9,6% медичних працівників страждають депресіями.

3 місце: соціальні робітники

Люди цієї професії частіше за інших зустрічаються з агресією тих, кому вони намагаються допомогти. Така віддача накладає свій відбиток, до цього ще й вагому роль грає підвищена відповідальність і необхідність діяти суворо за інструкціями, а не так, як би це було правильно з людської точки зору. У результаті 10%соціальних робітників страждають від депресії.

2 місце: працівники сфери громадського харчування

Робітники сфери харчування повинні завжди бути у гарному настрої. Вони згладжують конфлікти та залишають позитивні емоції від відвідування закладу у клієнта. Також їх робочий графік часто ненормований, деякі робітники працюють у нічні зміни, або й навіть цілодобово. Відсутність апетиту, проблеми зі сном та зосередженням спостерігаються у 10,3% працівників сфери громадського харчування.

1 місце: няні та доглядальниці

Частіше за інших від депресій страждають люди, чия професія пов’язана з доглядом за людьми літнього віку ,хворими, а також з доглядом за дітьми. Ця робота потребує повної віддачі. Людина не просто працює, а проживає зі своїми підопічними певний період життя. 11% робітників даної сфери страждають від депресій.

Рейтинг був складений на основі результатів дослідження, опублікованого в журналі Health. В експерименті брало участь 60 тисяч людей різних професій віком від 18 до 64 років.

У дослідженням також говориться про те, що менше всіх від негативного психологічного тиску страждають інженери, архітектори та вчені.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити