image
 |  2 6 Лютого 2018 | 09:55

З 1 квітня волиняни будуть обирати свого сімейного лікаря

З 1 квітня волиняни будуть обирати свого сімейного лікаря. Про це йшла мова під час оперативної наради у Волинській ОДА.
Так, зі слів начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігора Ващенюка, держава гарантує за рахунок коштів Державного бюджету повну оплату надання громадянам необхідних їм медичним послуг та лікарських засобів, що передбачені програмою медичних гарантій.
«З ІІ півріччя цього року стартує фінансування первинної ланки згідно укладених договорів із Національною службою здоров’я. Нині цей орган створюють. З 1 квітня стартує приписна кампанія, тобто кожному потрібно обрати свого сімейного лікаря, за яким відповідно прийдуть кошти із Державного бюджету. Для приєднання до реформи всі заклади охорони здоров’я, що фінансуються із Державного бюджету, мають бути автономізовані, тобто реформовані у комунальні не комерційні підприємства, включені до електронної системи охорони здоров’я та відповідати табелю оснащення надання первинної медичної допомоги. Відтак, вже зараз розпочалися поставки обладнання, яке закуплене на всі амбулаторії за кошти Світового банку. Тож лишаються питання щодо автономізації та підключення до системи eHealth», – повідомив Ігор Ващенюк.
Окрім того, чиновник розповів про зміни, які відбудуться в сільській медицині. Відповідно до розпорядження голови ОДА, сформовані відповідні ради реформ, які займаються формуванням плану спроможної мережі первинної медичної допомоги. Між іншим із Державного бюджету передбачено 150 млн грн на відповідні заходи, зокрема: будівництво, реконструкція та капітальний ремонт закладів охорони здоров’я, придбання медичного обладнання, устаткування та засобів відповідно до табелю матеріально-технічного оснащення, транспортна та телекомунікаційна інфраструктура, службове житло та автотранспорт тощо.
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити