image
 |  0 9 Лютого 2018 | 09:05

На Волині у січні зібрали рекордну суму ПДВ

У січні 2018 року на Волині до держбюджету зібрано 130,3 мільйона гривень податку на додану вартість, - інформує управління моніторингу та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.
«Проти січня 2017 року у перший місяць нового фінансового року в області мобілізовано на 5.4 відсотка більше цього бюджетоутворюючого податку. Водночас, така сума зібраного ПДВ - рекордна, оскільки навіть на тлі зростання цін у минулі роки не було показника сплати ПДВ на рівні 130 мільйонів», - зазначив в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Серед чинників рекордного збору ПДВ – запровадження системи електронного адміністрування цього податку, виняткова увага волинських фіскалів до потенційних ризиків несплати та загалом підвищення ефективності адміністрування податкових платежів, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.
«Варто відзначити, що  електронний формат спілкування платників з представниками ДФС, зокрема подання звітності, та моніторинг в автоматичному режимі господарських операцій, демонструє очевидно позитивний результат. Ріст сплати ПДВ – найкраще цьому підтвердження», - підкреслив Віталій Чуй.

Виконувач обов’язків начальника ГУ ДФС у Волинській області  запевнив, що саме запровадження сучасних моделей роботи з платниками податків, зокрема застосування сучасних інформаційних систем в процесі адміністрування і аналізу звітності, що виключає суб’єктивний фактор,  однозначно сприяє наповненню бюджету.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити