image
 |  2 11 Лютого 2018 | 13:33

58% родичів загиблих військовослужбовців переконані, що Україна мала воювати за Крим

Головна причина початку цієї нескінченної війни — в тій, що не почалася.
Про це 11 лютого 2018 року повідомляє сайт «DT.UA».
58% переконані, що в березні 2014-го Україна повинна була розпочати бойові дії, щоб повернути вкрадену автономну республіку. У всіх регіонах (включаючи Схід) цю думку підтримали більше половини учасників опитування.
«Дзеркало тижня. Україна» спільно з благодійним проектом «Небесна гвардія» виступили ініціаторами опитування понад 1000 членів сімей загиблих військовослужбовців, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.
Немає суперечності між миролюбністю в питанні про донбаське майбутнє і жорсткістю в оцінці кримського минулого? Нестиковка існує тільки на перший погляд. Швидше тут присутня логіка, — пишуть Юлія Мостова, Сергій Рахманін і Анастасія Береза, засновник благодійного проекту «Небесна гвардія», у своїй статті для DT.UA.
Воювали б за Крим — не довелося б воювати за Донбас, — цю точку зору часто доводилося чути саме з вуст фронтовиків, а також родичів загиблих і поранених в зоні АТО. Можливо, впевненість в тому, що за АРК слід було битися, грунтується на переконаності: головна причина початку цієї нескінченної війни — в тій, що не почалася.

Детальніше про результати опитування сімей загиблих військовослужбовців читайте в статті Юлії Мостової, Сергія Рахманіна та Анастасії Берези «Древо життя» у тижневику «Дзеркало тижня. Україна».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити