image
 |  4 17 Лютого 2018 | 10:49

Втручання у вибори США. Росіян, яким висунули звинувачення, збираються екстрадувати

У США збираються домогтися екстрадиції росіян, яких звинуватили у спробі вплинути на американські вибори. Про цей намір заявив заступник генпрокурора США Рід Розенстайн, повідомляє сайт Мін'юсту США. Про це пише Український тиждень. 
"Немає жодних комунікацій з росіянами з цього приводу. Ми будемо дотримуватися звичайних процедур, домагаючись співробітництва та екстрадиції", - підкреслив Розенстайн.
Напередодні стало відомо, що спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув звинувачення проти 13 росіян, які працювали в "фабриці тролів", і ще трьох організацій у втручанні у вибори президента Сполучених Штатів. Росіян звинувачують у змові з метою ошукати Сполучені Штати. Крім того, двох росіян зі списку звинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох - у крадіжці особистих даних інших людей. Крім росіян, США звинувачує три російські організації - "Агентство інтернет-досліджень" або "фабрику тролів", "Конкорд Менеджмент та Консалтинг" і "Concord Catering". Всіх їх пов'язують з Євгєнієм Пригожиним, якого вважають наближеним до президента Росії Владіміра Путіна. Раніше голова Центрального розвідувального управління США Майк Помпео запідозрив Росію у нових спробах впливу на вибори в США. Як відомо, центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти. Через це США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрили два російських дипломатичних компаунди в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на втручання Росії у вибори у США та утиски американських дипломатів в Москві. Розслідування про ймовірне втручання Росії в проведення минулорічних президентських виборів у США доручили надсекретному відділу ФБР.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити