image
 |  0 21 Лютого 2018 | 18:10

Заради Порошенка поліція в суді змушувала жінок задирати поділ сукні вище голови, - ЗМІ

Оглядали журналісток в окремій кімнаті з відчиненими навстіж дверима. Про це 21 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські новини». В Оболонському районному суді Києва повинен був відбутися допит президента України Петра Порошенка. Він проходить як свідок обвинувачення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Перед майбутнім візитом президента бійці Нацгвардії всерйоз приготувалися - оточили суд, поліція перевіряла всіх, хто входив до приміщення, навколо зібралися місцеві роззяви. Місцеві мешканці розповіли, що до приїзду гаранта ретельніше всіх готувалися місцеві двірники: прибирати територію почали з п'яти ранку, відразу ж після них з'явилися силовики і обшукали всі сміттєві баки і урни на предмет вибухівки. Про це повідомляє КП в Україні. Перша рамка металошукача стояла на вході. У контейнер біля неї просили скласти сумку, всі металеві предмети, телефон, окремо дістати ключі і зняти ремінь, якщо на ньому багато металу. В сумку світили ліхтариком, а всі речі, які викликають питання у правоохоронців, просять дістати і розгорнути. Також під підозру потрапив абсолютно невинний корінь імбиру, який знайшли в жіночій сумочці.
Дістаньте і розгорніть. Це не хрін? – запитав поліцейський на вході і пояснив, що чекають атак з боку Femen, а корінь рослини дівчата теоретично можуть використовувати в своїх провокаційних перформансах.
Судове засідання проходило на п'ятому поверсі. На вході - ще одна рамка металошукача, де відвідувачів обшукували ще раз. Дівчатам приділяли особливу увагу – спочатку ввічливо просили пройти в окрему кімнату, зняти верхній одяг, відкрити сумку, показати редакційні посвідчення, записували прізвища і назви ЗМІ. Однак ближче до 11 ранку поліцейські про ввічливість забули.
Я попрошу всіх жінок пройти в окрему кімнату для огляду тіла. Тих, хто огляд проходити не захоче, ми виведемо з будівлі суду. Ви на нашій території і будете робити те, що потрібно для порядку. Зніміть, будь ласка, верхній одяг і підніміть светр, поверніться спиною, - говорив поліцейський у цивільному і відмовлявся представитися.
Його помічник провів журналісток до колег-дівчат для огляду. Не роблять винятки ні для кого, навіть для тих, хто прийшов в сукнях, і для огляду повинні задерти поділ вище голови. Оглядали журналісток в окремій кімнаті з відчиненими навстіж дверима, в кутку якої стоїть залізне ліжко з зеленою ковдрою і подушкою в розводах. Як з'ясувалося, вся процедура була потрібна для того, щоб «виявити на тілах написи і знайти приховану Femen», яка, за даними поліції, була блондинкою в темному верхньому одязі. Правда, перевіряли усіх без розбору – і блондинок, брюнеток і рудих. Додивилися навіть представницю «Київенерго», яка прийшла в суд зовсім з іншого питання. Проте пізніше з'ясувалося, що Петро Порошенко в суд не приїде. Як повідомляли «Українські Новини», у середу суд почав допит Порошенка по відеоконференцзв'язку як свідка у справі Януковича. Порошенку дозволили давати свідчення по скайпу, захист Януковича підготував 200 питань. МВС посилило охорону Оболонського райсуду у зв'язку з допитом Порошенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити