image
 |  2 22 Лютого 2018 | 17:46

У Мін'юсті заявили, що в 2017 тортур у колоніях і СІЗО не було

У закладах пенітенціарної системи України у минулому році не було зафіксовано випадків катування. Про це 22 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини». Про це заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов заявив під час брифінгу, повідомляє прес-служба Мін'юсту. За словами Дениса Чернишова, у грудні в країні завершив роботу Європейський комітет з питань запобігання катуванням і саме висновки цієї організації можна назвати неупередженими.
Мої слова можуть сприйматись як упереджені, тому ми спираємось на висновки Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Європейського комітету з питань запобігання катуванням, який в грудні був у нас. У жодній з відвіданих ними установ не було нарікань щодо застосування фізичної сили. Крім того, відзначається, що харчування в установах є задовільним. Тому я можу точно сказати, що у 2017 році тортур не було, - зазначив Денис Чернишов.
Нагадаємо, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International розкритикувала стан прав людини в Україні за 2017-2018 роки, зокрема, нагадавши про відсутність прогресу у розслідуванні щодо так званих «таємних в'язниць» Служби безпеки України (СБУ), тортури з боку представників правоохоронних органів і переслідування за критику влади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити