image
 |  2 23 Лютого 2018 | 17:20

Автомагістраль за 1 мільярд євро може з'єднати порти України і Польщі

Україна та ЄС хочуть спільно побудувати нову автомагістраль, що може з'єднати Одесу та Ґданськ.
Про це 23 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Європейський Союз може допомогти у фінансуванні будівництва транспортного коридору між українськими портами над Чорним морем та польськими портами на Балтійським морем. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Йдеться про автошлях Go Highway з Одеси і Миколаєва до кордону з Польщею, яким далі можна дістатися до Ґданська. Відстань цієї автомагістралі на території України складає 1088 кілометрів.
Питання фінансування побудови автодороги Омелян обговорив 20 лютого у Києві з генеральним директором Європейської комісії з питань мобільності та транспорту Генріком Гололеєм.
Нас повідомили про готовність частково профінансувати будівництво Go Highway – наш проект, що з’єднає Балтику з Чорним морем завдяки одному з фінансових інструментів Європейського Союзу, - поінформував Омелян.

Нову автомагістраль мають намір побудувати на вже існуючих в Україні дорогах, що проходитиме від Одеси до кордону з Польщею через Львів і Тернопіль. Її друга частина йтиме Хмельницьким та Вінницею, а в Умані з’єднається трасою Київ-Одеса.
Повна вартість проекту має скласти 1 млрд євро.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити