image
 |  4 24 Лютого 2018 | 10:15

Волиняни - переможці всеукраїнського конкурсу на найвищу врожайність соняшнику та кукурудзи

Визначено переможців всеукраїнського конкурсу на найвищу врожайність соняшнику та кукурудзи.
Про це 24 лютого 2018 року повідомляє сайт «SuperAgronom.com».
21 лютого компанія DuPont Pioneer Україна оголосила результати другого конкурсу врожайності «Pioneer Максимум». Лідерів визначали по двох культурах — кукурудзі та соняшнику. Переможці 2017 року в обох категоріях перевищили показники попередників 2016 року.
Як повідомляє прес-служба компанії, у конкурсі прийняло участь близько 300 господарств у 6 агрокліматичних зонах та в зоні на зрошенні. Було визначено 35 переможців-господарств, агрономи-заявники яких отримали дипломи та призи, а самі господарства, окрім почесних статуеток та дипломів, отримали насіння інноваційних гібридів насіння ТМ Pioneer.
У 2017 році максимальний рекорд в національному масштабі в номінації «Кращий врожай гібриду кукурудзи «DuPont Pioneer» (у зоні «На зрошенні») показав гібрид P0216 із результатом 18,04 т/га (при вологості — 21,7%). Цей найбільш високий результат отримало СТОВ «Дніпро» у Черкаській області.
У цій же номінації у зоні «Західний Лісостеп» пеpемогу отpимав гібрид P8816 (при вологості — 27,00%) СТзОВ «Романів» (Волинська обл., Луцький р-н, С.Романів).
Максимального рекорду в номінації «Кращий врожай гібриду соняшнику «DuPont Pioneer» вдалося досягти з гібридом P63LE10 із показником 5,10 т/га (при вологості — 10,0%). Цей результат став переможним для господарства ФГ «Перлина Турії» у Волинській області.
Близько 10 років ми працюємо з гібридами Pioneer у різних культурах. Наш результат став можливий завдяки серйозному догляду — сильному удобренню, позакореневому підживленню, захисту від хвороб, і, звичайно, генетиці, яка є запорукою більше 50% успіху врожаю, — зазначив Ігор Грицюк, агроном ФГ «Перлина Турії».

Нагадаємо, що переможець минулого року отримав максимальний врожай кукурудзи в 15,02 т/га з гібридом P9175 (Київська обл.), а максимальний врожай соняшника показав гібрид P64A89 із результатом 4,69 т/га, якого досягли у Кіровоградській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити