image
 |  4 11 Березня 2018 | 14:22

«Покликали зашкваренно-лояльних»: так пишуть соцмережі про зустріч Порошенка з блогерами

У п'ятницю провладні блогери зустрілися з президентом.
Про це 11 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Страна».
Зустріч проходила в закритому режимі - записувати на відео і диктофони було не можна. Хоча запросили на зустpіч тільки самих лояльних до влади блогерів.
Після зустрічі частина «порохоботів» вибухнула хвалебними постами в Facebook. У деяких рівень лестощів до президента просто зашкалював. Кращі панегірики «Страна» вже зібрала в публікації «Черчілль, паровоз, боєць яких мало».
Сервільний характер зустрічі з президентом відзначили і інші блогери. «Страна» зібрала думки Facebook-спільноти про збори на Банковій.
Хітом сходки став пропрезидентський блогер Мирослав Олешко. На нього обрушилися як традиційні Хейтер і опоненти, а й соратники по порохоботскому табору.
Так, Олешко публічно посварився з Оленою Моновою через його Селфі з президентом. Суть сварки полягала в тому, що телефони потрібно було здати на вході, а Олешко, судячи з фотографії, цього не зробив.
Скріншот їх коментарів виклала журналіст Світлана Крюкова з підписом: «Потужна вийшла піар акція на підтримку президента».
Журналіст Костянтин Стогній звертає увагу згадка в цієї лайки безлічі запасних акаунтів Олешко:
Це срач тих суперблогеров, яких для «закритої бесіди» запросив президент. Не, ну він звичайно в праві вибирати собі співрозмовників, головне, щоб він таких же «лідерів» не набирав в управління державою. І люди ці, напевно, мають право влаштовувати ці публічні ганебні розборки ... Не мені їх дорікати.
Але ось інформація про 154 фейкові акаунти - ось що цікаво. От яким чином засирають вам мізки всі ці «блогери». Самі себе «лайкають», самі себе коментують. А народ і, здається, президент думає, що це думка народу ... Робіть висновки. Хай не дурять вас такі «громадські думки». Не ставайте частиною цих фейків.

Про це ж пише і журналіст Тетяна Висоцька, закликаючи думати, а не вірити лайкам в інтернеті:

Важливо не те, що президента інформаційно захищають такі нікчеми. А то, що у кожного з них по 154 або більше фейкових акаунтів.
Саме фейки, боти - не справжні люди - пишуть в них позитивні відгуки під постами. Вони приходять до критикам з погрозами та образами. Тому, люди, будьте уважні! Вчимося разом відрізняти правду від брехні! Віримо не тисячі лайків, а своєму мозку. І серцю.

Журналіст В'ячеслав Чечіло сміється над сваркою блогерів:

Розмова двох порохоботов після зустрічі з президентом. Навіть починаю перейматися до них симпатією. Такий затьмарений, щирий ідіотизм все-таки рідкісна штука.

Депутат Борислав Береза теж пройшовся по Олешко:

В Україні є блогери, які впливають на громадську думку. Їх звуть ломи - лідери громадської думки. У них багато передплатників. У кого-то 10 000, у кого-то 50 0000. А у кого-то більш 100 000.
Серед них є особливо довірені до влади блогери. Їх запрошують, наприклад, до президента, щоб висвітлити якесь питання або для піару. Їх поважають і їм довіряють. Але телефони та планшети все ж відбирають. Тому, що є довіра, але є і нюанси.
Але сьогодні в Україні з'явився новий клас блогерів. Це топ і еліта! Це довірені з довірених. Це практично за Оруеллом - все блогери рівні, але деякі рівніші. Їм дозволяють пронести з собою телефон. А все решта ... Ну, поки вони виглядом класом нижче. І повинні знати своє місце, а доростуть до Мирослава Олешко і їм теж дозволять взяти телефон.
Щоб їм не було прикро я їх заспокою - депутатам теж не дозволяють проносити телефон. Нікому. Жодному з членів делегації ПАРЄ. І навіть доступ до держтаємниці не дає право на пронос телефону. Тому, що ніхто з них не Мирослав Олешко. Але депутатам пофіг. Тим більше, що телефон забороняють проносити всім. А у блогерів все смішніше. Одному тепер можна. Рівняйтеся на нього хлопці. Ви тепер з ним в одній упряжці, але його статус тепер зафіксований на високому рівні. Тягніться. Бу-га-га!

Волонтер і військовий інструктор Цві Аріелі прокоментував зустріч і Селфі порохобота Олешко з президентом:

Є блогери, а є ... «блогери». З незліченними лапками з усіх боків. І повідомте будь ласка йому, що гейша повинна не тільки дорого віддаватися, але і етикет знати: руку на плече Президенту держави не кладуть.

Після випадку з Олешко, тема обговорень №2 - це якість всієї пропрезидентської тусовки блогерів.
Блогер Сергій Наумович поділився постом одного з порохоботов з дифірамбами президенту і забезпечив його інструкцією про те, як треба читати:

Випити 50 грам горілки натщесерце. Почекати 3 хвилини до легкого алкогольного сп`яніння. Прочитати пост. Випити ще 100 грам горілки. Продезінфікувати горілкою руки, очі і екран.

Політолог Віта Кулик попереджає президента про небезпеку з боку надто запопадливих порохоботов:

Кажуть, що між порохоботськими фермами конфлікт. Раніше на зустрічі в АП запрошували як лояльних, так і критично налаштованих експертів. Потім тільки лояльних. Тепер – «зашкварено лояльних». Петро Олексійович, обережніше з ними, вони ж залижуть так, що і дірка зникне.

Ряд лідерів думок дивується, чому у Порошенка такі піарники. Наприклад, екс-депутат Київради, підприємець Олексій Давиденко:

Дивно, чому список тих, кого я вважаю блогерами і кого сам читаю разюче відрізняється від тих кого він вважає блогерами, кого читає і кого запрошує до себе на зустріч. З того списку, що гуляє по інтернету я чув від сили про трьох, а читаю одного. Показав цей список декільком своїм друзям, активним фейсбукерам, але вони так само, як і я, читають абсолютно інших авторів.
З таким же успіхом можна було оголосити про зустріч з великим українським бізнесом і запросити туди виключно продавців зі своїх магазинів. Дивовижна здатність влади оточувати себе тими, хто лиже і цілує навіть там, де в цьому немає абсолютно ніякої потреби.
І адже ця новина інструкцію з її списком присутніх не викликає ні захоплення, ні поваги. Лише жаль і смуток. Адже це не журналісти, яким ти зобов'язаний річну прес-конференцію і навіть не прямий ефір. Тебе ж ніхто не змушує це робити - ти сам так вирішив. Але за форматом видно, що вирішив ти так не тому що хочеш цього, а тому що треба зробити це для галочки, для самозаспокоєння, для показного прес-релізу і закриття якогось віртуального ґешефту. На мій погляд. В рази крутіше, прийти на закриту зустріч з не комфортними, щоб перевірити самого себе «на слабо».
Зуміти за одну зустріч перекувати, переконати, закохати або навіть просто закласти зерно сумніву в стрункому мисленні незалежного блогера або блогера-ідеологічного опонента - це в рази цінніше, ніж вийти зі зустрічі з запахом ванілі і трафаретами поцілунків на попі.
А один хороший відгук популярного, рейтингового та незалежного блогера, якого ти зміг чимось здивувати в сто крат цінніше для ФБ, ніж хор однаково безликих для блогосфери, але близьких твоєму серцю блогер-вихованців. Женіть тих хто вам готує такі зустрічі. Вони ваші головні вороги.

Про те ж говорить телепродюсер Наталія Влащенко:

Порошенко Петро Олексійович, женіть в шию своїх піарників, медійників та інших Олешок. Вони вас знищать, стискаючи кільце ідіотизму, підлабузництва і інших недостойних речей. Тепла ванна з улесливих промов, пристрасні обійми корисних ідіотів погубили не одного політика. Ви - вже в цій черзі.
Другий раз за 2 тижні даю пораду, про який мене не просили: спробуйте зустрічатися з опонентами. Краще з розумним втратити, ніж з дурнем знайти.

Згаданий вище волонтер Цві Аріелі процитував кращі на його погляд висловлювання своїх читачів в коментарях.

Валерій Тодося: Дивлюся список улюблених блогерів президента і намагаюся згадати ким вони були в «минулому житті», при злочинному режиму Януковича. Логічно було б побачити борців з режимом, дисидентів, опозиціонерів хоча б фейсбучного рівня. Але немає, чому-то в списку я бачу російського націоналіста, депутата ПР, співробітника СКМ Ахметова, сутенера, розповсюджувача російської джинси, аферистку, що виманювала гроші прикидаючись онкохворою, антимайданівця, активіста гомосексуальних тусовок ... а де же борці з режимом Януковича, це ж їх повинен був винести на гребінь хвилі Майдан?
Nikolaevich Andrey: Імхо, проблема, що вони і не блогери, а банальні елементи системи pr-рекл-маніпуляції конкретної особи, що займає конкретний гос.пост. Пардон, але публікувати в себе на сторінках з накрученим френдинг, тексти виписані по тз - це ніяк не блогерство і до добра держава не призведе.

Побічним, але забавним акордом прозвучала тема того, як пов'язаний зліт порохоботов на Банковій і власник «Дрім Тауна» Гарік Корогодський.
Спочатку жартома заступник головного редактора «Страни» Світлана Крючкова написала, що на зльоті блогерів був і Гарік Корогодський як блогер.
Гарік підхопив цю тему.

Пізніше він зізнався, що на зустріч не ходив, а вищевказаний пост - просто тролінг. Він і справді у чомусь передбачив стилістику реальних «словоізліяній» від «порохоботов», які з'явилися пізніше.
Корогодський також пояснив, чому не пішов би на такий захід:

Звичайно ж, я не був на зустрічі блогерів з президентом. Згоден, гумор жорсткуватий. Так, хотів примазатися до великих. Причин мого небуття дві:



  1. Х ** я коли-небудь піду на збіговисько, де мені можуть дати слово, а можуть не дати. Вже дуже себе люблю. І питань у мене багато, всі незручні.



  2. Х ** мене коли-небудь покличуть на збіговисько, знаючи про моє першому х **.



До того часу багато ЗМІ написали про зустріч президента з блогерами, включивши в їх число Корогодського, що його дуже потішило. Також бізнесмен додав:
У президента дуже погано з піаром. Ніхто не вважає навіть на два ходи вперед. Зібрати шоблой недоблогеров в закритому режимі - фуфуфу. Ну, а піти туди - себе не поважати. Від мене б друзі відвернулися, що не близькі, тим пох - далекі. Тим, хто повірив, що я там був - ви тепер на особливому обліку)) Ну, а про великі ресурси, які повідомили цю «новину», помовчу. Цілую ніжно, ваш троль.

Продюсер і телеведуча Наталя Влащенко написала, що трохи заздрить Гарику Корогодському:

Якби я була трохи кмітливішою, можна було б теж написати пост про те, як я ходила до президента. І як ми там:
- говорили про можливе залучення в компанію по другому терміну Ілона Маска
- як одна невідома блогерша читала вірші Асадова, присвячені президенту. А потім скромно зізналася, що вона трохи переробила вірші улюбленого поета Лариси Ніцой
- як Олешко з почуттям виконував пісню «Чому я не сокіл, чому НЕ літаю?» - і всім пояснював, що це улюблена пісня Черчілля ....
Але немає, Гарік все зіпсував, розповів, як було. Що говорили про податки, а основну доповідь зачитав саме О. Звичайно, перед виконанням пісні про сокола.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити