image
 |  0 11 Березня 2018 | 16:18

Швеція готова провести історичну зустріч Трампа і Кім Чен Ина

Швеція готова провести історичну зустріч між президентом США Дональдом Трампом та північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.
Про це 11 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Європейська правда».
Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен, повідомляє «The Local».
Якщо ми можемо якимось чином допомогти, ми це зробимо, - сказав Левен на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу.

У інтерв’ю шведським ЗМІ Левен наголосив на ролі Швеції, яку вона відігравала раніше. Справа в тому, що американські дипломати в минулому використовували посольство Швеції в Пхеньяні як канал спілкування з КНДР.
Я не хочу занадто спекулювати щодо того, що це (можливо допомога Швеції у переговорах. – Ред.) може означати…. Але той факт, що ми є захисною силою для США, що ми були на кордоні з 1950-их, що ми мали посольство у Пхеньяні від початку 1970-их, дає нам такі відносини з Північною Кореєю, у яких, як ми відчуваємо, вони нам довіряють, - сказав Левен.

Американські ЗМІ, такі як «Washington Post» та «ABC News», раніше називали Швецію можливим місцем зустрічі Трампа і Кім Чен Ина.
Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висловив готовність зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином до травня.
ЄС привітав готовність президента США Дональда Трампа зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити