image
 |  4 31 Березня 2018 | 17:12

Волинські рятувальники перевіряють найбільші торговельно-розважальні центри (ФОТО, ВІДЕО)

На Волині в посиленому режимі тривають ретельні перевірки торговельно-розважальних центрів та інших закладів з масовим перебування людей на предмет відповідності вимогам пожежної безпеки.
Про це 31 березня 2018 року повідомили в УДСНС України у Волинській області.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=JzWRV5WSeI4[/embed]
31 березня здійснено перевірку стану пожежної та техногенної безпеки на 19-и об’єктах з масовим перебуванням людей в області. До цієї роботи щоденно залучені фахівці із запобігання надзвичайним ситуаціям місцевих підрозділів та апарату Управління ДСНС у Волинській області, які перевіряють, насамперед, роботу адміністрації об’єктів для забезпечення належного рівня пожежної та техногенної безпеки, працездатність автоматичних систем виявлення та гасіння пожежі на її початковій стадії, справність внутрішнього протипожежного водопроводу та комплектування пожежних кранів рукавами та стволами, працездатність систем аварійного освітлення евакуаційних виходів, димовидалення та оповіщення відвідувачів тощо.
_DSC0167.JPGРятувальники прискіпливо оглядають шляхи евакуації на предмет наявності перешкод для громадян, що можуть завади їм швидко залишити небезпечне приміщення у випадку надзвичайної події, перевіряють кожен вогнегасник – чи достатній тиск у ньому, чи потрібно його перевірити або провести технічне обслуговування?
31032018.jpgДля персоналу громадських закладів рятувальники провели протипожежні інструктажі та практичні навчання з порядку першочергових дій на випадок пожеж, інших екстрених ситуацій: застосування первинних засобів пожежогасіння та евакуації відвідувачів. На об’єктах відпрацьовано дії Добровільних пожежних формувань з гасіння пожеж до прибуття підрозділів служби «101» з розгортанням пожежних кранів та пуском води.
31032018_2.jpgЗа результатами перевірок відповідно до чинного законодавства за суттєві порушення правил пожежної безпеки, що можуть спричинити виникнення пожежі чи перешкодити евакуації людей, рятувальники склали протоколи про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Керівникам закладів вручено обов’язкові для виконання приписи з термінами для усунення порушень правил пожежної безпеки і роз’яснено, що головною метою перевірок та обстежень є виключно приведення громадських закладів до належного рівня протипожежного захисту, роз’яснення керівникам важливості невідкладного виконання всіх вимог приписів органів державного пожежного нагляду, що сприятиме унеможливленню виникненню надзвичайних подій і трагічних випадків під час них.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити