image
 |  4 6 Квітня 2018 | 08:44

У луцькому садочку працівники крадуть харчі, - ЗМІ

Вихованці луцького дошкільного навчального закладу номер 40 скаржаться батькам на харчування в садочку.
Мама одного із вихованців у телефонній розмові журналістам "12 каналу" розповіла, що працівники харчоблоку крадуть продукти, - інформує "Волинь24".
"Кухарі тащать, тащать, вибачте такими сумками і пакетами, що мама драгая. Ну як так, якщо не даєте. Значить, воно не докладається. Чого від тих котлет печія. Чого, те, що треба, не додається, пхається замість м’яса цибуля і хліб", - розповіла мама малюка.
Журналісти вирішили перевірити, чи дійсно працівники садочка виходять з роботи не з порожніми руками. І дійсно - в обідню пору з приміщення садочку вийшла одна із кухарок із двома важкими пакетами і великою сумкою. Показати, що там - відмовилась.
Завідувачка 40-им садочом запевнила, що в них у
"Закладаються продукти, відповідно важаться, заносяться у відповідний журнал, потім зважується готова порція, яка видається", - прокоментувала ситуацію завідувачка луцького ДНЗ №40 Ольга Швардовська.
Старша медсестра, яка обліковувала харчі того дня, досить довго шукала потрібний журнал із записами.
Після ретельного вивчення продуктів, які облікували працівники садочку, вирушили на кухню - розпитати персонал. І відразу ж з'ясувалась розбіжність: у журналі медсестри записано 15 кг витраченого м'яса, а кухарка запевнила, що отримала 12 кг.
"Я більш ніж впевнена, що вона помиляється", - так пояснила, кули ділося 3 кг м'яса завідувачка.
Не лише з м’ясом в садочку "Дивосвіт" творяться дива. Як розповіла старша медсестра Людмила Бондарчук, на сніданок діток годували молочною кашею з вівсяних пластівців та... гречки.
"Ну в нас трохи геркулєса було менше, дітей більше. І ми гречку туди додали. Це допускається. Така каша "Дружба" називається", - пояснила медсестра.
В управлінні освіти Луцької міської ради про такий рецепт нічого знають.
"Ви думаєте, що це змішувалося? Ні... Там не було плюс. Окремо варився геркулес. І один кілограм окремо гречки варився. Ви уявляєте, що вони змішали це докупи?" - здивувалася розполвіді журналістів начальниця управлінні освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.
Головна освітянка Луцька все-рівно запевнила, що керівниця дитячого садочка "Дивосвіт" - на своєму місці, й що скарг від батьків до неї особисто не надходило. Останній раз цей ДНЗ спеціальна комісія перевіряла в грудні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити