image
 |  2 2 Травня 2018 | 08:42

Волинські націоналісти доставили гуманітарну допомогу бійцям на Схід

Представники Волинської «Свободи» протягом 28-30 квітня 2018 року доставили українським бійцям на Луганщину та Донеччину волонтерську гуманітарну допомогу.


Про це інформує «ВолиньUA».


Делегацію очолював заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. У складі волонтерської делегації, яка відбувалася в рамках діяльності Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська, перебували також свободівці з Луцька Сергій Миронюк, Ігор Баранчук, Сергій Герук та прихильники «Свободи» Сергій Кізей і Валерій Семенюк.
У ході поїздки волиняни відвідали позиції 14-ї ОМБр ЗСУ із Володимира-Волинського, бійці якої нещодавно зайняли позиції поблизу населеного пункту Золоте на Луганщині. Серед них – представник Волинського «Легіону Свободи» Віктор Вілентко (позивний «Весна»), на прохання якого доставили бойовим побратимам електрокабелі, спальники, кишенькові ліхтарики, тактичні ножі, комбінезони, товари першої необхідності, харчі та медикаменти.
Цільову волонтерську допомогу у вигляді рулонів поліетиленової плівки та електрокабелів доставили також бійцям танкового батальйону 24-ї ОМБр ЗСУ. Отримали подарунки від волинян свободівці-легіонери з полку «Київ», де служить іще один представник Волинського «Легіону Свободи» Максим Морозов (позивний «Лютий») та окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ». Традиційно привезли бійцям домашні закрутки, сало, мед, медикаменти, тактичні ножі й ліхтарики, побутові засоби, інші товари першої необхідності, дитячі стрічки, листи й малюнки від учнів Луцької ЗОШ №1.
На прохання Сергія «Свободи» волиняни доставили в розташування «Карпатської Січі» кайла і лопати, необхідні для відновлення позицій після ворожих обстрілів. Персональна нагорода від волинянина-волонтера з Лондона Андрія Рошка – військовий командирський бінокль – дістався командиру батареї самохідної артилерії однієї з бригад ЗСУ Павлу «Серпню».
«Для мене – це вже сьома волонтерська поїздка на фронт. І вкотре переконуюся: живе спілкування з нашими бійцями на передовій ніколи не замінить їм ніяких гуманітарних вантажів і допомог. Тільки плече-в-плече, коли можна глянути один одному у вічі, відчувається справжнє побратимство фронту і тилу, дотичність до спільної справи, яку робимо в ім’я великого майбутнього України. Бійці «Легіону Свободи» воюють під червоно-чорними прапорами нашої боротьби, на стінах їхніх казарм і бліндажів – портрети Шухевича і Бандери, героїв Небесної сотні, загиблих на війні з Московією побратимів... Націоналісти мають внутрішній стержень, свою ідеологію, вони – незламні духом, і цей високий бойовий дух передається іншим бійцям, які гуртуються навколо них. Їхня психологія – це психологія переможців, і вони неодмінно здобудуть свою найбільшу українську перемогу», – поділився враженнями від поїздки Олександр Пирожик.










 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити