image
 |  7 8 Травня 2018 | 13:41

Мінприроди закидає Волиньраді, що мисливські угіддя в нацпарках суперечать закону

Міністерство екології та природних ресурсів України дорікає Волинській обласній раді, що та своїми рішеннями надала в користування мисливські угіддя в межах національних природних парків.
Як стало відомо «ВолиньUA», такий закид міститься у листі-відповіді на звернення Волиньради від 4 квітня 2018 року щодо діяльності керівництва Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».
Мінприроди висловлює жаль із того приводу, що Волинська обласна рада:
«…своїми рішеннями надала у користування мисливські угіддя у межах території Парку, навіть тієї частини, яка, згідно з Указом Президента України від 22.02.2010 №203/2010, надається йому у постійне користування. Ці рішення суперечать статтям 16, 18, 20, 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» і закладають значний конфлікт між Парком та користувачами мисливських угідь», – йдеться у відповіді Мінприроди.

Нагадаємо, що Волиньрада своїм рішенням від 14.07.2016 №6/30 «Про припинення права користування частиною мисливських угідь ДП «Цуманське лісове господарство» вилучила з природно-заповідного фонду Шацького НПП мисливські угіддя площею 16899 гектарів.
З цього приводу до обласної ради вже звертався з листом заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш, у якому наголошував:
Разом із тим, Держлісагенство подало документи до Волинської обласної адміністрації щодо надання у користування ГО «Товариство мисливців та рибалок «Легіон» мисливських угідь на землях Державного підприємство «Цуманське лісове господарство», в тому числі 10831 га у межах Парку, з них - 1506 га, що надаються Парку у постійне користування.
Зважаючи на те, що мисливство у межах Парку заборонене, вищезазначені дії Держлісагентства суперечать вимогам Закону України «Про природно- заповідний фонд України», закладають передумови до конфлікту спеціальної адміністрації Парку з можливим користувачем мисливських угідь та створюють значні перешкоди у діяльності Парку.
З огляду на викладене, з метою не допущення порушення вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України», просимо вжити заходів щодо ненадання у користування мисливських угідь у межах Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

Окрім того, обласна рада своїм рішенням від 12.04.2017 №13/32 «Про надання мисливських угідь у користування ГО «ТМР «Легіон» надала цій організації ділянку ДП «Цуманське лісове господарство» площею 12 061 гектар терміном на 25 років.
Нагадаємо також, що 14 липня 2016 року Волинська обласна рада прийняла аналогічне рішення – «Про надання мисливських угідь у користування Шацькому національному природному парку».
Читайте також: Головою мертвого зубра в «Цуманській пущі» займаються «червонокнижники»
Читайте нас у мережі Фейсбук, якщо бажаєте бути першими!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити