image
 |  0 14 Травня 2018 | 14:24

У Нововолинську вчергове обіцяють збудувати сміттєпереробний завод

У Нововолинську вчергове, але на цей раз уже представники хорватської компанії «Tehnix», презентували депутатам Нововолинської міської ради, керівникам структурних підрозділів міськвиконкому проект виробництва сміттєпереробного заводу.
Про це «ВолиньUA» повідомили у відділі з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому.
Для цього планується надання в оренду терміном на 5 років ТзОВ «Екосвіт Лайф» земельної ділянки площею 3,00 га за адресою: вул. Сокальська, 54, для будівництва та обслуговування сміттєпереробного заводу. До цього договір оренди на цей земельний наділ був укладений між Нововолинською міською радою та ТзОВ «Нововолинський екотехнопарк». Однак інвестор, який планував зведення такого ж заводу, відмовився від своїх намірів.
Компанія «Tehnix» позиціонує себе як лідера в галузі екологічної промисловості, виробника обладнання та машин для захисту навколишнього природного середовища, переробки відходів і очищення стічних вод.
Як стверджують у компанії, обробляючи відходи за допомогою технології МВО-Т, отримують сировину, енергію, чисту екологію та нові робочі місця. Основна мета управління відходами - їх переробка і повторне використання, тобто зробити побутові відходи економічним ресурсом. Весь процес сортування сировини займає 10 хвилин. Це економіка замкнутого циклу - нуль відходів.
Компанія гарантує якість і високу технологію.
За словами міського голови Віктора Сапожнікова дане питання потребує додаткового вивчення, аналізу, здійснення розрахунків.
На сесії Нововолинської міської ради 16 травня 2018 року обранці громади приймуть рішення.
Нагадуємо, що це не вперше у Нововолинську обговорюють будівництво сміттєпереробного заводу. Німецькі інвестори мали збудувати його ще у 2016-му році.
Читайте також: У яких областях з’являться заводи з переробки сміття?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити