image
 |  0 19 Травня 2018 | 06:44

Суд зобов'язав СБУ відкрити провадження проти лідера С14 через затримання Лусваргі (ДОКУМЕНТИ)

Шевченківський суд Києва постановив відкрити кримінальну справу щодо лідера С14 Євгена Карася через дії стосовно бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці самопроголошеної «ДНР».
Про це 19 травня 2018 року повідомляє сайт «Громадське».
Про це Громадському повідомив адвокат Лусваргі Валентин Рибін.
За словами адвоката, він подав позов з вимогою притягнути Карася до кримінальної відповідальності за затримання та побої Лусваргі. Нагадаємо, що праворадикали С14 схопили Лусваргі та відвели до СБУ.
Повідомляється, що Карасю інкримінують терористичний і акт і незаконне позбавлення волі.
Зазначимо, що кримінальні провадження повинні відкрити за двома статтями, але за якою з них Карасю вручать підозру і чи вручать взагалі наразі невідомо.
Нагадаємо, що суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, обвинуваченого в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях відбудеться 12 червня.
Нагадаємо, Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області взяв під варту бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці самоназваної «ДНР».
На підготовчому засіддані у справі Лусваргі головуюча суддя  погодилася на свій відвід. Водночас адвокату Лусваргі відмовили у відводі колегії суддів.
Нагадаємо, 4 травня у Києві учасники С14 схопили бразильця Лусваргі, який воював на боці «ДНР».
Представники праворадикальної організації привели його до СБУ. Раніше, 2 травня Лусваргі помітили у Свято-Покровському  Голосіївському монастирі УПЦ МП.
Українські правоохоронці затримали бразильця Лусваргі в жовтні 2016 року в аеропорту «Бориспіль» одразу після його прибуття в Україну з Бразилії.
Слідство встановило, що з вересня 2014  — по травень 2015 року він перебував у складі 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» 1-ї бригади бойовиків «ДНР». Згодом, у січні 2017 Печерський суд Києва засудив громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі до 13 років в'язниці.
18 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильцю Рафаелеві Маркусу Лусваргі, засудженому за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків «ДНР».
За словами адвоката Лусваргі, 18 грудня 2017 року Печерський районний суд змінив запобіжний захід бразильцю з тримання під вартою на особисте зобов’язання у межах процедури обміну полоненими. З того часу, зауважив адвокат, Лусваргі перебував у Києві.
Коли між Києвом та самоназваними «ДНР» та «ЛНР» відбувся великий обмін заручників на Донбасі 27 грудня, Лусваргі мав отримати свій паспорт та повернутися до Бразилії.
Незважаючи на домовленості і повернення в Україну полонених військових, паспорт та проїзні документи бразильцю українська влада не повернула, — заявив Рибін.
Як з'ясувало Громадське, передавати Лусваргі в межах великого обміну не стали, аби уникнути потенційного міжнародного скандалу. Оскільки він є громадянином Бразилії, Україна не має права передавати його таким квазіутворенням, як самоназвана «ДНР».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити